İspanya'da minibüs kalabalığın arasına daldı

İspanya'nın Barcelona kentinde bir minibüs kalabalığın arasına daldı, çok sayıda yaralı var. Olaydan sonra Barcelona kentinde metro ve tren istasyonları kapatıldı. Kentte güvenlik alarmı verildi. Polis vatandaşlara kalabalık alanlardan uzak durmaları uyarısında bulundu. Öte yandan saldırganlardan birinin kimliği açıklandı.

Google Haberlere Abone ol
İspanya'da minibüs kalabalığın arasına daldı

Sonhaberler | Haber Merkezi 

İspanya'nın Barcelona kentinde minibüslü saldırı düzenlendi. Saldırıda ilk belirlemelere göre çok sayıda yaralı var. Saldırı sonrasında kentte güvenlik alarmı verildi. Metro ve tren istasyonları kapatıldı. Polis, vatandaşları bölgeden uzak durmaları konusunda uyardı. 

SİLAHLI İKİ KİŞİ İDDİASI

İspanyol medyası, silahlı iki kişinin bir restorana girdiğini iddia etti.

El Periodico gazetesi, La Boqueria Market bölgesinde silahlı iki şüphelinin bir barı bastığı, içeriden silah sesleri geldiğini söyledi. İngiliz basını, içeride rehinelerin olduğu iddia etti.

Barselona polisi, olayın bir terör saldırısı olduğunu doğruladı. Terörle mücadele ekipleri uzun namlulu silahlarla bölgede helikopter destekli operasyon başlattı.

RT, iki silahlı saldırganın turistik Carrer Tallers Caddesi'nde Luna de Istanbul adlı bir Türk restoranına girdiğini ve insanları esir aldığını söyledi. Yerel basın, polisin saldırganlarla rehine pazarlığı yaptığını belirtti; polis yetkilileri ise rehine durumu olmadığı söyledi.

"13 KİŞİ ÖLDÜ"

Katalonya İçişleri Bakanlığı, Barcelona’daki terör saldırısında 13 kişinin öldüğünü ve 80 kişinin yaralandığını açıkladı.

İspanya’nın Katolanya İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Barcelona’da minibüsün kalabalığın arasına dalması sonucu 13 kişinin hayatını kaybettiği ve 50 kişinin yaralandığı belirtildi.

Bir saldırgan öldürüldü

İspanya basını saldırganlardan birinin polisle girdiği çatışmada öldürüldüğünü aktardı.

DIŞİŞLERİ'NDEN KINAMA

Dışişleri Bakanlığı Barselona'da bugün gerçekleştirilen terör saldırılarını lanetleyerek hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı diledi.

Dışişleri Bakanlığı tarafından İspanya'yla terörizme karşı mücadelede dayanışma içinde olunduğu bildirildi. Bakanlıktan yapılan açıklama şu şekilde:" Barselona'da bugün gerçekleştirilen terör saldırılarını en güçlü şekilde lanetliyoruz. Terör belasının gaddar yüzünü bir kez daha ortaya seren ve tüm insanlığı hedef alan bu menfur saldırılar sonucunda hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı ve sabır, yaralananlara acil şifalar diliyoruz. Dostumuz ve müttefikimiz İspanya'yla terörizme karşı mücadelede dayanışma içinde olduğumuzu ve gerekli her türlü desteği vermeye devam edeceğimizi bir kez daha yineliyoruz. "

SALDIRIYA ULUSLARARASI TEPKİLER

Yerel belediye, eyalet ve merkezi hükümet yetkilileri, saldırıyla ilgili acil eylem planı geliştirmek üzere olağanüstü toplandı.

İspanya Başbakanı Rajoy, olayın ardından yaptığı açıklamada tüm yetkililerle iletişim içinde olduklarını söyledi.

ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson da olayla ilgili konuşarak, "Tüm dünyadaki teröristler bilmelidir ki, ABD ve müttefikleri sizi bulup adalete teslim edecektir," dedi.

İskoçya Başbakanı Nicola Sturgeon, Londra Belediye Başkanı Sadiq Khan, ABD Başkanı Trump'ın eşi Melanie Trump, İngiliz İşçi Partisi Genel Başkanı Jeremy Corbyn gibi çok sayıda isim de terör saldırısıyla ilgili sosyal medyadan paylaşım yaparak, başsağlığı ve dayanışma mesajları verdiler.

SALDIRGANLARDAN BİRİNİN KİMLİĞİ AÇIKLANDI

İspanya polisi, bugün Barcelona'da gerçekleştirilen terör saldırısının sorumlusu olduğunu düşündüğü bir şüphelinin kimliğini açıkladı. Polisin kimliğini açıkladığı şüphelinin Fas asıllı 1989 doğumlu Driss Oukabir adında bir genç olduğu öğrenildi. şüphelinin daha önce polis tarafından mimlenmiş olduğu ve kimliğinin bilindiği açıklandı.

25 YAŞLARINDA

Bir görgü tanığının ifadesine göre saldırganlardan biri 25 yaşlarında.

İNGİLTERE'DEN UYARI

İngiltere İspanya'ya yönelik seyahat uyarsında bulundu.

Yorumlar