İspanya hükümeti, Katalonya meclisini feshetti

Katalonya'nın bütün itirazlara rağmen tek taraflı bağımsızlık ilan etmesinden sonra İspanya yeni bir adım attı. İspanya Senatosu, Katalonya'nın doğrudan merkezi yönetime bağlanması teklifini kabul etti. İspanya meclisi de bu akşam toplandı. Meclis, Katalonya meclisini feshetti, seçim tarihi belirledi.

Google Haberlere Abone ol
İspanya hükümeti, Katalonya meclisini feshetti

Sonhaberler | Haber Merkezi 

Avrupa Birliği'ni derinden endişelendiren Katalonya krizinde beklenmedik bir gelişme yaşandı. Katalonya, tek taraflı olarak bağımsızlığını ilan etti. Hiçbir Avrupa Birliği ülkesinin onaylamadığı bağımsızlık kararı İspanya yönetimi tarafından karşılıksız bırakılmadı. İspanyol senatosu Katalonya yönetiminin doğrudan yönetilmesi teklifini kabul etti. Meclis de bu akşam toplanarak Katalonya'nın özerkliğini askıya aldı, meclisi feshetti.

Katalonya'nın tek taraflı bağımsızlık ilanının ardından İspanya Başbakanı Mariano Rajoy Twitter'dan açıklama yaptı. Başbakan Rajoy, "Bütün İspanyollardan sakin olmasını istiyorum. Hukukun üstünlüğü Katalonya'da düzeni yeniden sağlayacaktır" ifadelerini kullandı.

İspanya'da merkezi hükümet de, Katalonya'nın bağımsızlık kararına karşı önemli bir adım attı. İspanya Başbakanı Mariano Rajoy Katalonya'yı doğrudan yönetme teklifinde bulundu. Senato, Başbakan Rajoy'un "doğrudan yönetme" teklifini kabul etti. 

Başbakan Rajoy, Katalonya özerk yönetimi başkanı Carles Puigdemont, yardımcısı ve diğer bakanların görevden alınması yetkisinin kendisine verilmesini istemişti. 

Yorumlar