İslam düşmanı ırkçılar sokağa çıkıp eylem yaptı

Lahey'de İslam düşmanı bir grup ellerinde pankartlarla sokağa çıkıp gösteri düzenledi.

Google Haberlere Abone ol
İslam düşmanı ırkçılar sokağa çıkıp eylem yaptı

Sonhaberler | Haber Merkezi

Hollanda'nın Lahey kentinde, aşırı sağcı "Voorpost hareketi" mensubu bir grup, Ahmadiyya Vakfına bağlı El Kıbleteyn Camii'nin satın aldığı eski kilisenin önünde İslam karşıtı gösteri düzenledi.

Gruptakiler, camiye dönüştürülecek kilisenin önünde "Sokağımızda cihad istemiyoruz" yazan pankart açtı.

Voorpost hareketi mensupları, "Hollanda'da İslam'ı ve camileri istemiyoruz. Bir kilisenin Müslümanlara satılmasına anlam veremiyoruz. Biz bu semtte oturanların sesini duyurmak için buradayız." ifadelerini kullandı.

Gösteri, camiye çevrilecek kilisede semt sakinleriyle tanışma ve bilgilendirme programı sırasında yapıldı.

Öte yandan, kilisenin çevresinde yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı da gözlendi.

Ahmadiyya Vakfı Başkanı Dr. Robbert Muhammed Emin, düzenlenen gösteriye anlam veremediklerini belirterek, "Gösteriyi yapanlar bizimle konuşmak yerine gösteri yapmayı seçtiler. Bu tür insanların İslam hakkında ön yargıları var. Bizimle diyaloğa geçerek bu ön yargıları yıkmaları gerekir." dedi.

Emin, bilgilendirme programına katılanların olumlu fikirlerle ayrıldığını da kaydetti.

Gösterinin iğrenç olduğunu ve bunu organize edenlerin bu semtte bile yaşamadıklarını dile getiren Agnes isimli bir semt sakini de "Ben eski kilisenin cami olmasına karşı değilim. Herkesin düşüncesine ve yaşantısına saygı duyulması gerekir. Semt sakinlerinin ikiye bölünmesi üzücü." diye konuştu.

Yorumlar

sibel Araştırmadan konuşmak cahillere ve tam ellere özgü dür Müslüman lari değil İslamiyet'i tanımaya çalışın bence Hakan bey kişilerin yaptığı nı İslamiyet'e mal etmeyin
ali nedret İslam dini ile ilgili ahlaksızca, hayasızca, süfli, pespaye ve süprüntü bir şekilde mesaj yazma cüretini gösteren senin gibi dinsizler aileden hiç din eğitimi almadıkları ve hatta dinsiz ailelerden muhtemelen geldikleri için böyle acınası hallere düşüp kendilerine nasıl da güldürüyorlar etrafındakileri? Sen pespaye hakan kişisi, sen aslında cevap verilecek değil, acınacak bir ,insanımsısın. Hadi, senin tam adını da koyalım: Sen zavallı bir Dabbe'sin...
hakan 1450 yildir kan ve gozyasindan baska birsey vermeyen islamdan korkmamak elde degil. Zaten girdigi heryere olum ve yikim ile giren bu cani inanci aslinda yasaklamak lazim. Ulkelerine islami sokmak istemeyenleri rahatca anlayabiliyorum. Talkan ve Curcan katliamlari unutulmasin. 6 yasindaki hatta bebege nikah kiyabilen inanc din degil sapik bir idiolojidir. Bu dinin bilime bakisini 'dunya duzdur' diyen peygamber denilen sapigin sozlerinde bulabiliriz.
sadık bunlar insan değil hayvan bile değiller