İran'ın ABD üslerini vurmasının ardından altın fiyatları yükseldi

İran, Kasım Süleymani'nin suikast sonucu öldürülmesinin ardından ABD üslerine "İntikam operasyonu" adı verilen bir saldırı gerçekleştirdi. Ortadoğu'yu savaşın eşiğine getiren saldırının ardından altın fiyatları sert yükseldi.

Google Haberlere Abone ol
İran ABD'yi vurdu, altın sert yükseldi

ABD'nin Irak'ın başkenti Bağdat'ta İran Devrim Muhafızları Ordusu, Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani'yi öldürmesinin ardından iki ülke arasında savaş çanları çalmaya başladı. İki ülke arasında uzun yıllardır devam eden karşılıklı restleşmeler Süleymani suikasti ile karşılık misillemeye dönüştü. İran'ın ABD üslerini vurmasının ardından altın tarafında hızlı yükseliş yaşandı. Gram altın fiyatı 309.7 liraya kadar yükselirken; altının ons fiyatı 1611 dolara kadar tırmandı.

ABD ve İran arasındaki gerilimin karşılıklı misillemelere dönüşmesiyle birlikte 'güvenli liman' olarak kabul edilen altına talep arttı. Altına talep artışının ardından gram altın fiyatı 309.7 liraya kadar yükselirken; Altının ons fiyatı 1611 dolara kadar tırmandı. Gram altın saat 09.18 itibarıyla 306 liradan işlem görürken, altının ons fiyatı aynı dakikalarda 1592 dolarda bulunuyor.

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), İran'ın ABD askerlerinin konuşlu olduğu Irak'taki el-Esed ve Erbil üslerine 12’den fazla balistik füzeyle saldırı düzenlediğini ve ilk hasarların değerlendirilmeye çalışıldığını açıkladı. Öte yandan, İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, Tahran'ın gerginlik veya savaş istemediğini ancak herhangi bir saldırıya karşı kendisini savunacağını bildirdi.

Yorumlar