İran'dan Türkiye'ye en üst düzey kritik ziyaret

Türkiye, İran, Irak, Pakistan ve Suriye'yi kapsayan son dönemlerdeki operasyonlar, saldırılar ve gerilimler paralelinde Tahran'dan Ankara'ya düzenlenen en üst düzey ziyaret kritik öneme sahip.

Google Haberlere Abone ol
İran'dan Türkiye'ye en üst düzey kritik ziyaret

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi resmi bir ziyaret için Türkiye'ye geldi. Recep Tayyip Erdoğan tarafından Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde karşılanan Reisi, Türkiye-İran ilişkileri ve bölgesel meselelerin ele alınacağı görüşmeler yapacak.

ANKARA'DA KARŞILAMA TÖRENİ

Reisi'nin beraberindeki heyetle birlikte Ankara'ya ulaştığı uçak, saat 13.54'te Esenboğa Havalimanı'na indi. Karşılamada, Türkiye-İran Karma Ekonomik Komisyonu (KEK) Eşbaşkanı ve Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Ankara Vali Yardımcısı Metin Selçuk, İran Petrol Bakanı Cevad Ovci, İran'ın Ankara Büyükelçisi Muhammed Hasan Habibullahzade ve diğer yetkililer yer aldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nin ana girişinde Reisi'yi karşıladı. İki ülkenin milli marşlarının çalındığı törende, 21 pare top atışı gerçekleştirildi. İbrahim Reisi, Muhafız Alayı Tören Kıtası'nı "Merhaba asker" diyerek Türkçe selamladı.

İKİLİ VE BÖLGESEL KONULARIN ELE ALINACAĞI GÖRÜŞMELER

Karşılama töreninin ardından, Erdoğan ve Reisi arasında gerçekleşecek görüşmelerde, Türkiye-İran ilişkileri, Gazze'deki durum ve İsrail'in Filistin topraklarındaki saldırıları gibi bölgesel ve küresel konular ele alınacak. Ayrıca, Türkiye-İran Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi'nin 8'inci toplantısı düzenlenecek.

Toplantıda, iki ülke arasındaki iş birliğinin daha da güçlendirilmesi için atılacak adımlar üzerinde durulacak. Görüşmelerin sonunda çeşitli alanlarda anlaşmaların imzalanması bekleniyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve İran Cumhurbaşkanı Reisi, ziyaretin değerlendirilmesi amacıyla ortak bir basın toplantısı düzenleyecekler. Akşam saatlerinde ise Türkiye-İran İş Forumu gerçekleştirilecek.

 

Yorumlar