İran Ürdün'deki saldırıyı üstlenmedi

İran, Ürdün'de meydana gelen saldırı sonrasında gözlerin kendisine çevrilmesine karşın "İlgimiz yok" açıklamasında bulundu.

Google Haberlere Abone ol
İran Ürdün'deki saldırıyı üstlenmedi

İran'ın Birleşmiş Milletler (BM) Temsilciliği, Ürdün-Suriye sınırında bulunan ABD'nin askeri üssüne yapılan saldırıyla ilgili olarak İran'ın herhangi bir bağlantısının olmadığını açıkladı. İran'ın resmi haber ajansı IRNA'da yer alan açıklamada, olayın ABD kuvvetleri ve bölgedeki direniş güçleri arasında karşılıklı misilleme olduğu belirtildi.

İSLAMİ DİRENİŞ GRUBUNUN İDDİALARI

Irak'ta İran destekli olduğu belirtilen Şii milis yapıların yer aldığı İslami Direniş grubu, saldırıyı üstlendi. Grup, insansız hava aracıyla (İHA) gerçekleştirilen saldırıda 3 ABD askerinin öldüğünü ve eş-Şeddadi, Rukban ve Tenef üslerine saldırı düzenlediklerini iddia etti.

ABD MERKEZ KOMUTANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA

ABD Merkez Komutanlığı (CENTCOM), saldırıda yaralanan ABD personelinin sayısının 34'e yükseldiğini duyurdu. CENTCOM, 8 personelin üst düzey bakım için Ürdün dışına tahliye edildiğini ve durumlarının stabil olduğunu bildirdi. Açıklamada, saldırının Ürdün Savunma Ağı'nın 22. Kulesi'nde bulunan lojistik destek üssünde gerçekleştiği ve üsteki personelin DEAŞ'ın yenilgiye uğratılması için kilit destek işlevleri yürüttüğü ifade edildi.

ABD BAŞKANI BIDEN'IN AÇIKLAMALARI

ABD Başkanı Joe Biden, saldırıdan İran destekli radikal militan grupları sorumlu tuttu. Biden, saldırının sorumlularından, ABD'nin seçeceği zaman ve şekilde hesap sorulacağını belirtti. ABD Başkanı, bu savaşta mücadeleye devam edeceklerini vurguladı.

 

Yorumlar