Irak ve Suriye'ye gece yarısı hava harekatı

Şehit haberlerinden sonra Irak ve Suriye'nin kuzeyine gece yarısı harekatı düzenlendi.

Google Haberlere Abone ol
Irak ve Suriye'ye gece yarısı hava harekatı

Türkiye şehitlerine ağlarken, Irak ve Suriye'nin kuzeyindeki terörist yuvalarına gece yarısı hava harekatıyla operasyon düzenlendi. 

MİLLÎ SAVUNMA BAKANLIĞI, 13 Ocak 2024 tarihinde, Irak ve Suriye kuzeyinde gerçekleştirdiği hava harekâtlarına ilişkin bir basın açıklaması yayınladı.

Açıklamada, PKK/YPG/KCK ve diğer terörist unsurlara karşı yürütülen harekâtların detayları paylaşıldı. Belirtilen harekât, halka ve güvenlik güçlerine yönelik tehditleri bertaraf etmek, hudut güvenliğini sağlamak amacıyla yapıldı.

Harekât, Birleşmiş Milletler Anlaşması'nın 51'inci maddesinden doğan meşru müdafaa hakları çerçevesinde gerçekleştirildi.

GECE YARISI UÇAKLAR HAVALANDI

13 Ocak 2024 saat 00.30'da başlayan harekâtla, Irak kuzeyindeki Metina, Hakurk, Gara ve Kandil bölgeleri ile Suriye kuzeyindeki terörist hedeflere yönelik saldırılar düzenlendi.

Açıklamaya göre, harekât sonucunda terör örgütüne ait 29 hedef imha edildi. Bu hedefler arasında mağaralar, sığınaklar, barınaklar ve petrol tesisleri bulunuyordu.

Hava harekâtında yerli ve milli mühimmat kullanıldığı vurgulandı. Bu mühimmatla çok sayıda teröristin etkisiz hale getirildiği belirtildi.

Türk Silahlı Kuvvetleri, geçmişte olduğu gibi bugün de ülkenin ve milletin güvenliği için terörle mücadeleye devam edeceğinin altı çizildi.

Ayrıca, harekâtlar sırasında masum insanların, dost unsurların, tarihi ve kültürel varlıkların ve çevrenin korunması için gerekli tüm tedbirlerin alındığı ifade edildi.

 

Yorumlar