Irak ve Suriye'de onlaraca hedef vuruldu

Terör örgütünün Irak ve Suriye'deki hedefleri dün akşam düzenlenen hava harekatıyla vuruldu.

Google Haberlere Abone ol
Irak ve Suriye'de onlaraca hedef vuruldu

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Irak ve Suriye'nin kuzeyinde terör örgütü PKK/YPG/KCK ve diğer terörist unsurlara karşı düzenlenen hava harekatlarıyla 24 hedefin imha edildiğini duyurdu. Açıklamada, harekatların, Irak'ın kuzeyindeki Metina, Hakurk, Gara, Kandil ve Asos bölgeleri ile Suriye'nin kuzeyinde gerçekleştirildiği ifade edildi.

HALE GETİRİLEN TERÖRİST SAYISI VE HEDEFLER

Hava harekatları sonucunda, teröristler tarafından kullanılan mağaralar, sığınaklar, mühimmat/malzeme depoları, barınaklar ve bir doğal gaz üretim tesisi dahil olmak üzere toplam 24 hedefin imha edildiği belirtildi. Harekatlarda, yerli ve milli mühimmat kullanılarak çok sayıda teröristin etkisiz hale getirildiği vurgulandı.

TERÖRLE MÜCADELEDEKİ KARARLILIK

Milli Savunma Bakanlığı, Türk Silahlı Kuvvetlerinin, ülkenin ve milletin güvenliği için terörle mücadeleye son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar devam edeceğini açıkladı. Ayrıca, operasyonlar sırasında masum insanların, dost unsurların, tarihi ve kültürel varlıklar ile çevrenin korunması için gerekli tüm tedbirlerin alındığına dikkat çekildi.

ULUSLARARASI HUKUK ÇERÇEVESİNDEKİ HAREKATLAR

Açıklamada, harekatların Birleşmiş Milletler Anlaşmasının 51'inci maddesi kapsamındaki meşru müdafaa haklarına dayandırıldığı ve hudut güvenliğinin sağlanmasına yönelik olduğu ifade edildi.

METİNA VE GARA'DA 10 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

Milli Savunma Bakanlığından (MSB) yapılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Çelikten pençelerimiz teröristlerin inlerini paramparça etmeye devam ediyor. Irak'ın kuzeyindeki Metina ve Gara bölgelerine düzenlenen ani hava harekatlarıyla 10 PKK'lı terörist daha etkisiz hale getirildi."

 

Yorumlar