iPhone'lara zam yolda

Dünyanın önde gelen teknoloji firması Apple iPhone'lar için zam açıklamasında bulundu. iPhone'ların Mart ayında zamlanacağı duyuruldu. Apple resmi destek sayfasında yaptığı duyuruda, 2023 Mart ayında iPhone'ların zamlanacağını ancaj 14 serisine zam gelmeyeceğini duyurdu.

Google Haberlere Abone ol
iPhone'lara zam yolda

Dünyanın öncü teknoloji firmalarından Apple'ın resmi destek sayfasında yayınlanan açıklamada, iPhone'ların batarya değişim ücretleri 1 Mart 2023 itibarıyla zamlanacak, denildi. Aplle firmasının yaptığı açıklamaya göre iPhone 14 serisi zamdan etkilenmeyecek.

Apple, resmi destek sayfasında bulunan "Servis ücreti ne kadardır?" bölümü güncellenerek yeni açıklama eklendi. Bu güncelleme ile, 1 Mart 2023 tarihinden itibaren Apple servis ücretlerinin zamlanacağı duyuruldu. Apple destek sayfasında bulunan 'servis ücreti ne kadardır?' sekmesine tıklandığını görülebilen bilgi mesajı zamlı fiyatların 1 Mart 2023 tarihi itibari ile geçerli olacağını belirtiyor. Ayrıca teknik destek ücretleride belli bir oranda zamlanacak. Bu duyuruya göre, batarya değişimlerine de 540 TL zam gelecek.

Her sektörde olduğu gibi teknoloji sekteründe de zam haberleri peş peşe geliyor. Son olarak Apple'da zam duyurusunda bulundu. Yapılan duyuruda, batarya değişim maliyetleri, ilgili tarihten sonra 540 TL zamlanacak, denildi. Böylelikle tüketicilerin ödeyeceği tutar, yüzde 53 civarında artacak. Apple, iPhone 14 serisi için herhangi bir fiyat artışı yapmayacağını belirtti. 

iPhone 14 serisi ise zamlanmayacak. Şu an başlangıç fiyatı 30.999 TL olan iPhone 14'ler aynı fiyattan satılmaya devam edecek. Kendi sitesinden iPhone 14 ve 14 Plus almak isteyenler rezervasyon sayfasından işlem yapabiliyor.

iPhone zam haberi
2023 Mart ayında iPhone'lar zamlanacak

 

Apple'ın internet sitesinde yapılan bilgilendirme mesajı şu şekilde oldu:

"Şu anda geçerli olan garanti kapsamı dışında pil servisi ücreti Şubat 2023'ün sonuna kadar geçerli olmaya devam edecektir. 1 Mart 2023 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere, garanti kapsamı dışında pil servisi ücreti iPhone 14'ten önceki tüm iPhone modelleri için 540 TL tutarında artırılacaktır." 

 

 

Yorumlar