iPhone'ları güncelleme mi yoksa batarya mı yavaşlatıyor?

iPhone'ları yavaşlatan iOS güncellemesi mi yoksa batarya mı?

Google Haberlere Abone ol
iPhone'ları güncelleme mi yoksa batarya mı yavaşlatıyor?

iPhone'ların zamanla yavaşladığından şikayet ederiz; özellikle de iOS güncellemeleri sonrası bu duruma denk geldiğimizde suçu iOS'a atarız. Peki gerçekten de suç iOS güncellemelerinde mi yoksa bataryanın kendisinde mi?

Özellikle iOS 11 ile birlikte iPhone 6 ve iPhone 6 Plus modellerinde yaşanan performans kaybı bu iddiayı oldukça güçlendirirken, maalesef cihazların yazılımla yavaşlatıldığı bugüne kadar kanıtlanamadı.

TeckFire isimli bir Reddit kullanıcısı, iPhone modellerinde zamanla yaşanan yavaşlamanın iOS’un aksine, bataryadan kaynaklanabileceğini gözler önüne sererek yeni bir tartışmanın kapılarını araladı.

iPhone 6S kullanıcısı olan TeckFire, son iOS sürümlerinin cihazını oldukça yavaşlattığını dile getiriyor. Zamanla eskiyen batarya nedeniyle cihazın, pil ömrünü korumak için işlemci çalışma hızlarını düşürdüğüne dair iddialara ulaşan kullanıcı, gerçekleştirdiği test ile durumu teyit etmek istemiş.


Ortaya çıkan sonuç oldukça şaşırtıcı. Bir Geekbench testi gerçekleştiren kullanıcı tek çekirdek testinde 1466, çoklu çekirdek testinde ise 2512 puan elde ediyor. Cihaza yeni bir batarya takıldığında ise her şey değişiyor. 

Zira, yeni batarya ile gerçekleştirilen testte iPhone 6s, tek çekirdek testinden 2526, çoklu çekirdek testinden ise 4456 puan elde ediliyor.

Bu durumun sadece bir iddia olduğunu hatırlatmakta fayda var. Ancak, CPU DasherX tarzı bir uygulama ile iPhone’larının işlemcilerini izleyen birçok Reddit kullanıcısı, ciddi frekans düşüşleri yaşandığını dile getiriyor.

Yorumlar

onur gunerhan bbregvgjoknfhb