İndirimler nihayet başladı, benzine beklenen indirim de geldi

Doların yükselişini bahane ederek hemen hemen her alanda zam yapan fırsatçılar doların inmesine rağmen indirime yanaşmıyor. Sadece akaryakıt şirketleri doların inmesinden sonra indirime gitti. Motorin fiyatlarına dün gelen indirimden sonra bugün de benzine indirim geldi. İndirim akşam saatlerinden itibaren geçerli olacak.

Google Haberlere Abone ol
İndirimler nihayet başladı, benzine beklenen indirim de geldi

Akaryakıt fiyatlarına dolardaki hareketlilikten dolayı indirim üstüne indirim gelmeye başladı. Motorine dün gelen indirimden sonra bugün de benzine indirim geldi.

Benzine bu gece yarısından itibaren 21 kuruşluk indirim geldi. Benzin geçen hafta da 17 kuruş indirilmişti.

MOTORİNE DE İNDİRİM

Akaryakıt ürünlerinde Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) düzenlemesi kapsamında çarşamba günü (7 Kasım) 00.00'dan itibaren geçerli olmak üzere motorine 23 kuruş indirim yapıldı.

Mayıs ayından bu yana uygulamada olan Eşel Mobil Sistemi gereği indirim oranı kadar ÖTV’de artış gerçekleştiğinden pompa fiyatlarında değişiklik olmayacak.

Akaryakıtta kurlardaki artışın etkisinin vatandaşa yansımasını önlemek için ÖTV'den karşılanmasını içeren eşelmobil sistemine göre devletin motorinde 50 kuruş, LPG'de 67 kuruş ÖTV alacağı bulunuyor. Bu miktarların karşılamaları bittikten sonra indirimler pompa fiyatlarına yansıyacak.

Yorumlar