İmam Hatipliler Afrin'i tartışacak

ÖNDER öncülüğünde düzenlenecek etkinlikte İmam Hatip öğrencileri gündemdeki siyasi konuları tartışacak

Google Haberlere Abone ol
İmam Hatipliler Afrin'i tartışacak

Sonhaberler | Haber Merkezi

ÖNDER İmam Hatipliler Derneği, gençler için seçilme yaşının 18’e düşürülmesinin ardından, gençlerin ülke gündemine uzak kalmamaları ve siyasi gelişmeler hakkında fikir yürütebilmeleri için bir çalışma başlattı. “Potansiyelini Keşfet 18 Yaş Çok Geç Projesi”nde 140 imam hatip öğrencisi bir hafta boyuna kampa alınarak, teorik ve pratik dersler aldı. 21-28 Ocak 2018 tarihlerinde gerçekleştirilen kamp çerçevesinde öğrenciler yarın, Afrin operasyonunu tartışacaklar ve Türkiye’nin bu süreçten nasıl çıkması gerektiği yönündeki çözüm önerilerini sunacaklar.

Avrupa Birliği Bakanlığı tarafından desteklenen ve ÖNDER İmam Hatipliler Derneği tarafından gerçekleştirilen Potansiyelini Keşfet 18 Yaş Çok Geç Projesi başladı. Proje, seçilme yaşının 18’e düşürülmesinin ardından gençlerin politika süreçlerine daha aktif olarak katılmasını amaçlıyor.

AFRİN ATÖLYESİ YARIN

21 Ocak 2018 tarihinde İstanbul’da başlayan proje çerçevesinde gerçekleştirilen kampa Türkiye genelinden 140 imam hatip öğrencisi katılıyor. İstanbul Topkapı’da bulunan Şehit Tolga Ecebalın İmam Hatip Ortaokulu’nda gerçekleştirilen kamp çerçevesinde bir hafta boyunca hem teori hem de pratik dersler birarada veriliyor. Bu çerçevede en önemli uygulamaları ise parti kurma, parti programı açıklama, seçim kampanyası düzenleme ve seçime girme etkinliği oluşturuyor. Afrin konusunun ele alınacağı Meclis’te Kriz Yaratma ve Çözme Teknikleri uygulaması ise yarın gerçekleştirilecek.

VEKİL OLSAN NEYİ DEĞİŞTİRİRDİN?

Programın içeriğinde şu bölümler bulunuyor: Kendini keşfetme, iletişim ve beden dili, yeni anayasa ne getirdi, gençlerin politika yapıcılardan beklentileri, aktif vatandaşlık ve yurttaşlık, bugüne kadar gençlik politikaları alanında neler yapıldı, çeşitli kurum ve kuruluşların ziyaret edilmesi, Avrupa fırsatları ve uluslararası ağlar sunumu, yeni sistemde Meclis nasıl olmalı, vekil olsan neyi değiştirirdin, cumhurbaşkanlığı ve yeni meclis sisteminin gençler tarafından deneyimlenmesi, Meclis’te kriz yaratma ve çözme teknikleri, yerelde gençlik yaygınlaştırılması.

ANKARA ZİYARETİ

Eğitim programı sonucunda kendini ve gençleri temsil yeteneği en çok gelişen gençlerle birlikte Ankara ziyareti de gerçekleştirilecek. TBMM, bakanlıklar ve genel müdürlükler ziyaret edilerek projenin sahadaki ayağına devam edilecek. Bu bölümde de, karar vericiler ile biraraya gelecek olan gençlerin politik ortamlarda kendilerini ifade edebilmeleri, akranlarıyla birlikte aynı amaç doğrultusunda yaşadıkları sorunların çözüme kavuşması sürecine aktif katılım sağlamaları hedefleniyor.

Yorumlar