İmam Hatipli kızlar dünya şampiyonu

İzmit Mehmet Akif Ersoy Proje Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri, 4. Uluslararası Arapça Münazara Yarışması için Türkiye’yi temsilen gittiği Katar’da şampiyon oldu. Çoğu Arapça konuşan 53 ülkeyi geride bırakan imam hatip öğrencilerinin müdürü Fatih Şenocak, “İki yıllık eğitimle bu başarıyı elde etmek önemli bir başarı. Bunu biz hazırlık sınıfı olan proje okulların başarısı olarak görüyoruz” dedi.

Google Haberlere Abone ol
İmam Hatipli kızlar dünya şampiyonu

Sonhaberler.com | Haber Merkezi

Katar'ın başkenti Doha'da düzenlenen 4. Uluslararası Arapça Münazara Şampiyonası'nda Türkiye birinci oldu. Katar Münazara Merkezinin 7-11 Nisan tarihlerinde düzenlediği, bu yıl 15 Arap ülkesi ve 35 yabancı ülkenin katıldığı şampiyonada Lübnan ekibi ile finalde yarışan İzmit Mehmet Akif Ersoy Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri birinciliği kazandı.

İKİ YILDIR TÜRKİYE ŞAMPİYONU

Türkiye şampiyonu olan Asiye Asude Komut, Fatma Kotan, Rümeysa Aydın, Zeynep Gökçe Arapça öğretmenleri İman Ulvan Summakieh ile çalışarak bu önemli başarıya imza attı. Kız öğrencilerin Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen Arapça münazara yarışmalarında iki yıldır da Türkiye birinciliği bulunuyor. Lise ikinci sınıf öğrencisi olan gençlerin okudukları İzmit Mehmet Akif Ersoy Proje Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi ise hem İngilizce hem de Arapça hazırlığı olan ve bu alanda eğitim veren imam hatip okulları arasında yer alıyor.

DÜNYA STANDARTLARINDA DİL ÖĞRETİYORUZ

Okul müdürü Fatih Şenocak, öğrencilerinin başarısından dolayı büyük bir gurur yaşadığını belirterek, “Bu iki yılda bir düzenlenen uluslararası bir münazara yarışması. Prestijli bir organizasyon. 52 ülkenin çoğu anadili Arapça olan ülkeler. Türkiye anadili Arapça olan ülkelerin hepsini geride bırakarak şampiyon oldu” dedi. Öğrencilerinin sadece iki yıl Arapça eğitimiyle bu başarıyı yakaladıklarını hatırlatan Şenocak, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bunu biz hazırlık sınıfı olan proje okulların başarısı olarak görüyoruz, dil eğitiminde bir devrim yaşatıyor bu okullar. Yabancı dili dünya standartlarının üzerinde öğretiyor ve konuşturuyoruz ve bunun meyvelerini de toplamaya başladık Allaha şükür.”

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN TEBRİK ETTİ

Katar’da yarışma devam ederken takımı görüntülü olarak arayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ödül kazanan yarışmacıları tebrik etti. Erdoğan, “Özellikle kızlarımızın bu başarısı her türlü takdirin üzerindedir. Gerçekten Arapça bilmeyen bir ülkenin Anadolu imam hatip lisesi olarak kızlarımızın orada bu dereceyi kazanmış olması hakikaten bizlere bir gurur olmuştur, onur olmuştur. Başarılarının bundan sonra da devamını diliyoruz” dedi.

Yorumlar