İhtiyaç sahibi ailelere 1,2 milyar liralık bütçe

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sosyal destek hizmetlerine ayırdıkları bütçeye değinerek, "Bu merkezlerde yürütülecek faaliyetlere 1,2 milyar liralık kaynak ayırdık" dedi.

Google Haberlere Abone ol
İhtiyaç sahibi ailelere 1,2 milyar liralık bütçe

Sosyal desteğe ihtiyacı olan vatandaşlara yönelik Cumhuriyet tarihinin en büyük destek paketi hazırlandı. 

Aileye yönelik hizmetleri genişletme amacı taşıyan yeni bir adımın müjdesini paylaşan Erdoğan, sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıfları vasıtasıyla kadınlara ve çocuklara yönelik çalışmalar için kurulan aile destek merkezleri ve sosyal dayanışma merkezleri olduğunu hatırlattı.

Kabine toplantısı sonrası açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bu merkezlerde kadınları üretken hale getirmeye, çocukların akranlarıyla sağlıklı gelişim göstermelerini sağlamaya yönelik faaliyetler yürütüldüğünü söyledi.

Kadın ne kadar güçlü olursa hem kendi hayatında hem çocuğunu yetiştirmede hem tüm aileyi ayakta tutmakta o derece başarılı olacağına dikkati çeken Erdoğan, son dönemde milli ve manevi değerleri tahrip ederek aile yapısını yıkmaya yönelik tehditlere karşı alınan tedbirleri bu merkezleri güçlendirerek tahkim ettiklerini söyledi.

Erdoğan, "Bu amaçla ülkemizde halen faaliyette olan 330 Aile Destek Merkezi sayımızı 656'ya, 47 Sosyal Dayanışma Merkezi sayımızı 116'ya çıkartıyoruz. Bu yaygınlaştırmada önceliği de Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgemize veriyoruz. Önümüzdeki yıl için bu merkezlerde yürütülecek faaliyetlere 1,2 milyar liralık kaynak ayırdık." dedi.

 

Yorumlar