İçişleri Bakanlığı, Van'daki çığ olayları için müfettiş görevlendirdi

İçişleri Bakanlığı, Van'ın Bahçesaray ilçesinde 4 ve 5 Şubat'ta meydana gelen ve 41 vatandaşın hayatına mal olan iki çığ düşmesi olayını soruşturmak üzere 3 mülkiye müfettişi görevlendirdi.

Google Haberlere Abone ol
41 cana mal olan çığ olaylarına soruşturma

İçişleri Bakanlığı, Van'ın Bahçesaray ilçesinde meydana gelen ve 41 kişinin hayatına mal olan çığ olaylarını araştırmak için müfettiş görevlendirdi.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Van - Bahçesaray karayolu Karabet geçidi mevkiinde 4 ve 5 Şubat tarihlerinde yaşanan 2 çığ hadisesini bütün yönleriyle araştırmak, soruşturmak üzere İçişleri Bakanlığınca 3 Mülkiye Müfettişi görevlendirildiği bildirildi. 

NE OLMUŞTU?

Geçtiğimiz gün Van'ın Bahçesaray ilçesinde bir minibüsün üstüne çığ düştüğü haberinin ardından Jandarma, AFAD ve irfaiye görevlileri bölgeye gitmişti. Yapılan arama çalışmalarında 8 kişi kurtarılırken 5 vatandaşın cesedine ulaşılmıştı. Kayıp olan 2 kişiyi aramak için çalışmalar sürdüğü esnada yine çığ düşmüş ve 37 vatandaşımız hayatını kaybetmişti.

Çığ düşmesi nedeniyle şehit olan Jandarma ve Güvenlik Korucuları için Van'da cenaze töreni düzenlenmiş ve ardından şehitlerimiz memleketlerine uğurlanmıştı.

 

Yorumlar