İçişleri Bakanı Ala'dan Bursa açıklaması

İçişleri Bakanı Ala, "Terörist saldırıyı gerçekleştiren kişinin kimliğiyle ilgili çalışmalar ve soruşturma sürdürülüyor. Bu kişinin irtibatlı olduğu, adına bu eylemi yaptığı terör örgütüne ilişkin son derece kanaatimizi kesin hale getirecek bilgilere, bulgulara ulaşıldı ama bütün prosedürüyle tamamlanmadan bunu açıklamayacağım. Tamamlanınca bilgileriyle, bulgularıyla sizlerle, kamuoyuyla paylaşacağız" dedi

Google Haberlere Abone ol
İçişleri Bakanı Ala'dan Bursa açıklaması
İçişleri Bakanı Efkan Ala, Bursa'daki terör saldırısını gerçekleştiren kişinin kimliğiyle ilgili çalışma ve soruşturmanın sürdürüldüğünü belirterek, "Bu kişinin irtibatlı olduğu, adına bu eylemi yaptığı terör örgütüne ilişkin, son derece kanaatimizi kesin hale getirecek bilgilere, bulgulara ulaşıldı ama bütün prosedürüyle tamamlanmadan bunu açıklamayacağım. Tamamlanınca bilgileriyle, bulgularıyla, sizlerle, kamuoyuyla paylaşacağız." dedi.

Bakan Ala, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ile terör saldırısında yaralananları tedavi gördükleri hastanede ziyaret etti.

Ziyaretinin ardından, gazetecilere açıklama yapan Bakan Ala, bütün Türkiye'ye ve Bursa'ya geçmiş olsun dileklerini iletti.

Olayla ilgili soruşturmanın sürdüğünü anlatan Ala, şunları söyledi: "Terörist saldırıyı gerçekleştiren kişinin kimliğiyle ilgili çalışmalar ve soruşturma sürdürülüyor. Bu kişinin irtibatlı olduğu, adına bu eylemi yaptığı terör örgütüne ilişkin son derece kanaatimizi kesin hale getirecek bilgilere, bulgulara ulaşıldı ama bütün prosedürüyle tamamlanmadan bunu açıklamayacağım. Tamamlanınca bilgileriyle, bulgularıyla, sizlerle, kamuoyuyla paylaşacağız. Şu ana kadar yardım yataklık yapan, bu eylemi gerçekleştirmesine yardım eden, irtibatlı olduğu 15 gözaltı oldu. 5 değişik ilden 15 kişi gözaltına alındı. Bundan sonra da ifadeler ve yeni bilgiler, bulgular çerçevesinde başka gözaltılar da olabilir. Bunların detaylarını paylaşmayacağız. Soruşturmanın selameti ve gizliliği açısından önemli."

Yorumlar