İbrahim Çolak kimdir intihar mı etti?

İbrahim Çolak kimdir, ne ile suçlanıyor, neden intihar etti?

Google Haberlere Abone ol
İbrahim Çolak kimdir intihar mı etti?

İnternette son günlerin furyası "Ben de tacize uğradım" şeklinde başlatılan bir akım oldu. Birçok ünlü isim, başka ünlü isimler tarafından tacize uğradığını belirterek itiraflarda bulunuyor, tacizler ise ya özür diliyor ya da ortadan kayboluyor. 

İlk olarak edebiyatçı yazar Hasan Ali Toptaş hakkında aralarında tanınmış kadınların da bulunduğu iddialar dillendirildi. İddialar devam ederken Toptaş'ın özür dilemesi iddiaların doğruluğunu ortaya koymuştu. Ardından Baran Abdo isimli bir başka yazar hakkında benzer iddialar ortaya atıldı. Toptaş Everest Yayınları ile çalışıyordu, onlar ilişiğini kesti; Abdo ise İletişim Yayınları ile çalışıyordu onlar da ilişiğini kesti. 

Taciz edildiğini açıklayan kadınlardan biri de Leyla ismini kullanan Twitter hesabı oldu. Taciz edildiğini söyleyen leylasalinger kullanıcı adlı bir kadın, kendisini taciz eden kişinin İhtiyar Kitabevi sahibi İbrahim Çolak olduğunu iddia etti.

Bu mesajların ardından İbrahim Çolak, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlarla intihar edeceğini ima etti.

Çolak'ın Twitter hesabından yaptığı son paylaşımlar şöyle: 

"Kendimi böyle bir sona hazırlamamıştım. İyi bir insan olmaktı dileğim, başaramadım. 

Saatlerce, günlerce yazabilirim ancak bu hiçbir şeyi geri getirmez.  

Ben, şu saatten sonra eşimin, evlatlarımın, dostlarımın yüzüne bakamam."

"Kimse tamamıyla suçlu değildir lakin başkalarına söylediğim,  "kendimize yakışanı yapalım” düsturunu kendim için tutamamış olmama gerçek bir pişmanlığım var. 

Beni seven, beni gözeten tüm dostlarıma, hassaten kahrımı çeken eşime ve evlatlarıma hayırla kalın diyorum."

Çolak'ın bu mesajlarının ardından kendisine ulaşmaya çalışan yakınlarının ulaşamadığı iddia edildi.

Sosyal medyada bazı kullanıcılar Çolak'ın öldüğünü belirtti.

İbrahim Çolak'ın attığı tweetlerden sonra leylasalinger isimli kullanıcı tweetlerini sildi. Çolak'ın sağlık durumuyla ilgili henüz net bir açıklama yapılmadı.

Taciz edildiğini iddia eden kadın, olanlardan sonra Twitter hesabını kapattı.

Aslen Trabzonlu olan İbrahim Çolak Ankara Çankaya'da bulunan İhtiyar Kitabevi'nin sahibiydi. Yenihaberden.com isimli bir web sitesinde yazıları çıkıyordu.

Çolak, 2013 yılında Ankara'dan İstanbul'a tek başına "Kardeşlik Yürüyüşü" adıyla yürümüş; başta Mısır olmak üzere Ortadoğu ülkelerinde yaşanan katliamları protesto etmişti.

 

Yorumlar