Bora Abdo kimdir nerelidir?

Baro Abdo kimdir nerelidir soruları son günlerde "tacizi ifşa et" furyasında teşhir edilmesiyle birlikte sorulmaya başlandı.

Google Haberlere Abone ol
Bora Abdo kimdir nerelidir?

Bora Abdo adı yazarın taciz iddiaları üzerine tekrar gündeme geldi. Peki, Bora Abdo kimdir, nerelidir, kaç yaşındadır?

Bora Abdo 1977 yılında İstanbul'da doğdu.

1995 yılından beri etkin olan yazar 1997-2009 yılları arasında bir süre yazamaya ara vermiştir.

Öyküleri Kitap-lık, Sarnıç ve Notos gibi edebiyat dergilerinde yayımlandı.

2012'de Alakarga Sanat Yayınları tarafından yayımlanan Öteki Kışın Kitabı adlı ilk öykü kitabıyla 2013 Yunus Nadi Öykü Ödülü'ne layık görüldü.

Ödül sahibini belirleyen seçici kurulda Hikmet Altınkaynak, Metin Celâl, Cemil Kavukçu, Osman Şahin ve Celâl Üster yer aldı.

Yazar 2015 yılında da Bizi Çağanoz Diye Biri Öldürdü - Beni Unutma Dörtlemesi I adlı eseri ile 61. Sait Faik Hikâye Armağanı'nı kazanmıştır.

8 Aralık 2020'de Hasan Ali Toptaş'ın öznesi olduğu taciz mağduriyetlerinin Twitter'da ortaya çıkmasını takiben başlayan Me Too hareketi benzeri paylaşımlarda Can Yayınları ve İletişim Yayınları'ndan birçok eseri yayımlanmış olan yazar Aslı Tohumcu da Bora Abdo ekseninde yaşadığı tacizi paylaştı.

İlgili paylaşımda Abdo'nun gönderdiği bir özür maili bulunmaktaydı, bu mailde Abdo alkollü olduğunu söyleyerek "ipin ucunu kaçıracağım tuttu" demekte ve yaşattığı menfi durumdan dolayı özrünü dile getirmekteydi.

5harfliler.com sitesi ve birçok kullanıcı Abdo'nun eserlerinin yayımcıcılarına işbirliklerini sonlandırma çağrısı yaptı.[8] 10 Aralık 2020'de ise İletişim Yayınları Abdo ile olan tüm ilişiğini kestiğini açıkladı.

 

Yorumlar