İBB çalışanlarından ödenmeyen maaş protestosu

İBB iştiraklerindeki taşeron şirketlerde çalışan işçiler bir yıldır alamadıkları maaşları için protesto gösterisinde bulundu.

Google Haberlere Abone ol
İBB çalışanlarından ödenmeyen maaş protestosu

Yaklaşık bir yıldır maaşlarını alamayan işçiler İstanbul Büyükşehir Belediyesi binası önünde protesto gösterisi düzenledi.

Koronavirüs salgını nedeniyle sosyal mesafeyi koruyarak protesto gösterisi düzenleyen işçiler, maaşlarının ödenmesini istedi.

Maaşını alamayan işçilerden Ahmet Turhan "Son bir buçuk senedir. Anadolu yakasında asfalt döküm işi yapıyoruz. Son bir yıldır ana firma ödeme alamadığı için bize de ödeme yapamıyor. Haliyle bu bir zincirleme, zincirleme olduğu için bize kadar yansıyor. Ödemelerimizi yapamıyoruz. Şu an zor durumdayız. Şu an şantiyeler kapalı durumda. Hiç bir şekilde çalışma yapamıyoruz" dedi.

Yine yaklaşık bir yıldır maaşını alamadığını belirten bir başka işçi ise, "Ben taşeron çalışanıyım. 7 aydır kiramı ödeyemiyorum. Akşam evime ekmek götüremiyorum." diye konuştu.

İşçiler, ellerindeki pankartlarla eylem yaparken İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na seslerini duyurmaya çalıştılar. İşçilerin ellerindeki kartonlarda ''Sana oy verdim, aç kaldım.'', ''Sen hiç aç kaldın mı Ekrem Başkan.'' şeklindeki yazılar dikkat çekti.

Yorumlar