Hüseyin Köksal kimdir?

Hüseyin Köksal adı Olay TV'nin olaylı bir şekilde kurulduktan sonran yine olaylı bir şekilde kapanmasıyla gündeme geldi.

Google Haberlere Abone ol
Hüseyin Köksal kimdir?

Olay TV'nin tartışmalı bir şekilde kuruluşu ve olaylı bir şekilde kapanmanın eşiğine gelmesiyle birlikte gündeme gelen isimlerden biri de Hüseyin Köksal oldu. 

Cavit Çağlar'ın sahibi olduğu Olay TV'ye para desteği vererek kanalın ulusal yayın yapmasına imkan sunan Hüseyin Köksal'ın medyaya yatırım yapacak paraya sahip olan bir iş adamı olduğu tahmin ediliyor. 

İstanbul'da kardeşiyle birlikte tekstil işleriyle uğraştığı bilinen Hüseyin Köksal'ın Ekrem İmamoğlu'nun medyada bir propaganda aracı ihtiyacını karşılamak üzere medyaya girdiği belirtiliyor. 

Aslen Trabzonlu olduğu öğrenilen Hüseyin Köksal ile Cavit Çağlar, Olay TV'nin yayın politikası konusunda daha ilk ay itibariyle görüş ayrılığına düştü. Çünkü Olay TV, Doğan Medya'dan kovulan ve HDP'ye sempatiyle bakan bütün gazetecileri istihdam ederek Çağlar'ın tepkisini çeken bir hamle yaptı. 

Önce İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun basın danışmanını kanalın başına getirdi. Bu hamle, kanalın İmamoğlu ile bağlantılı olduğu söylentilerini de kuvvetlendirmişti.

HDP'ye sempatiyle AK Parti'ye ise düşman gibi bakan gazetecilerin yayınları da skandalvari oldu. Çünkü kanalın daha ilk ayından itibaren HDP grup toplantısını başından sonuna kadar canlı yayınla verdiler. Hiçbir haber kanalında yapılmayan bu uygulama Cavit Çağlar için sonun başlangıcı oldu. Çağlar şirketten elini çekti.

CHP destekli bir şekilde hareket ettiği ileri sürülen Hüseyin Köksal'ın ise şimdilerde CHP'nin yayın organı gibi hareket eden KRT TV'yi satın alarak yoluna devam etmek istediği belirtiliyor. 

 

Yorumlar