Olay TV kimin sahibi kim?

Olay TV uzun süren tartışmalar sonrasında yayın hayatına başladı. Peki, Olay TV kimin sahibi kim, kim tarafından kuruldu?

Google Haberlere Abone ol
Olay TV kimin sahibi kim?

Olay TV yayın hayatına başlamadan önce neden olduğu tartışmalarda öncelikle sahiplik konusunda sık sık sorgulanır oldu. Kanalın muhalif gazetecileri istihdam etmesinden sonra gözler kanalı kuracak kişinin kim olacağı ve kanalın yayın politikasının nasıl olacağına çevrilmişti. 

Olay TV bilindiği gibi Bursa'dan yayın yapan yerel bir kanaldı. Kanal 1994 yılında Bursa'da Bursalı iş adamı Cavit Çağlar tarafından kurulmuştu. Aynı zamanda Olay Gazetesi ve Olay FM isimli radyo da yine aynı ismin kurduğu kuruluşlardı. Olay TV, Olay Medya Grubu'na bağlıydı. O da Nergis Holdin'indi. Nergis Holding ise Caviş Çağlar'ındı. 

Ulusal yayın yapma kararı alındıktan sonra ise Trabzonlu İş Adamı Hüseyin Kalkan ile ortaklık yapıldı. Kalkan'ın kanalın yüzde 70 finansını sağladığı belirtiliyor.

2008 yılında Cavit Çağlar hakkındaki soruşturmalar nedeniyle Olay TV'ye TMSF tarafından el konuldu. Çağlar, 2010 yılında TMSF ile anlaşarak kanalı ve şirketlerini geri almayı başardı. 

Kanal 2019 yılına kadar Bursa'da yerel kanal olarak hayatını sürdürmüştür; ancak bu yıl itibariyle kapanma aşamasına gelmiştir. 

2019 yılında medyada ortaya atılan "Ekrem İmamoğlu'nu seçtiren odaklar ona bir de televizyon kanalı kurduruyor" şeklindeki iddiaların üzerinden birkaç ay geçmeden Olay TV'nin yeniden açılacağı hatta bu kez ulusal bazda yayın yapacağı ortaya çıkmıştı. 

Söylentiler devam ederken Ekrem İmamoğlu ile Cavit Çağlar İstanbul'da bir düğünde birlikte kamuoyuna poz vermişlerdi. Düğünün eski Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in yeğeninin düğünü olması ise işin rengini daha da değiştiriyordu. Bu pozlardan sonra söylentiler daha da kuvvet kazanmaya başlarken, Olay TV'nin kuruluşu da hızlanmıştı. 

Cavit Çağlar kimdir?

Şimdilerde Olay TV'nin sahipliğiyle gündeme gelen Cavit Çağlar kimdir? İşte Cavit Çağlar biyografisi:

Cavit Çağlar Balkan göçmeni bir ailenin çocuğudur. 1944 yılında Batı Trakya'da Yunanistan'da bulunan Gümülcine kentinde dünyaya geldi. İlk, orta ve lise eğitimini Bursa'da tamamlayan Çağlar, 19 yaşındayken İstanbul'a ailesiyle birlikte taşındı. Ailesi o 2 yaşındayken Türkiye'ye göç etti. Çağlar, iş adamı, siyasetçi ve medya patronudur.

İstanbul'da Tahtakale'de çeşitli işlerde çalıştıktan sonra tekstil alanında faaliyete başlar. 1967 yılında Bursa'da bir arakadaşıyla birlikte Uygun İpek isminde firma kurarak profesyonel iş hayatına başlar.

Siyasete ise 1968 yılında Adalet Partisi'nin Gençlik Kolları'nda başladı. Çağlar iş hayatındaki yükselişi 1977-80 yılları arasında yaptı. 1979 yılında dayısıyla ortaklık yaparak Nergis Tekstil şirketini kurdu. 1983 yılında Yeşim Tekstil şirketi kuruldu. 1980'li yılların sonuna doğru yani 40'lı yaşlarındayken 30'dan fazla şirketin ve Nergis Holding'in patronu olmuştu.

Kamuoyu ise onu Bursaspor Başkanı olarak tanımaya başladı. 1982 yılından itibaren spor dünyasının tanınan isimlerinden oldu.

Çağlar'ın siyaset dünyasına hızlı girmesini sağlayan nokta ise 1980 darbesiyle birlikte siyasetten uzak kalan Süleyman Demirel ve arkadaşlarına yaptığı maddi yardımlar olmuştu. Çağlar bu dönemde Demirel'in birçok arkadaşını kendi fabrikalarında maaşlı olarak çalıştırmış, destek olmuştu. Bu da onun Demirel nezdinde çok değerli bir kişi olmasını sağlamıştı. Tabii ki sonraki yıllarda siyasi hayatındaki yükselişinde bu detaylar etkili olacaktır.

İlk olarak 1987 yılında DYP'den Bursa milletvekili seçildi.

1987′de Bursa'dan DYP milletvekilli seçildi fakat bu ANAP iktidarı döneminde sıkıntı yaşamıştır.

Başta Ziraat Bankası olmak üzere birçok devlet bankasından aldığı krediler nedeniyle zor zamanlar yaşadı. Dönemin parasıyla 100 milyarlarca lira kredi borcu nedeniyle şirketlerine hacizler geldi. Her şey bitti derken ANAP iktidarı sona erdi DYP iktidar oldu. Çağlar'ın zamanında Demirel ve arkadaşlarına yaptığı iyiliklerin karşılığı ise "Hazine ve Ziraat Bankasından Sorumlu Devlet Bakanlığı" ödülü olmuştu. Çağlar'ın sorumlu olduğu bankaya 399 milyar lira borcu vardı. Borcun daha sonra yarı yarıya indirildiği tartışmaları başlamıştı. Tartışmaların sık sık dile getiren isimlerden biri de Ankara-İstanbul yolunda şüpheli bir trafik kazasında hayatını kaybeden ünlü siyasetçi Adnan Kahveci'ydi. Adnan Kahveci "Kamu bankalarının Cavit Çağlar'a teslim edilmesi, ciğerin kediye emanetinin belgesidir" demişti.

11 Haziran 1993 günü ANAP Genel Sekreter Yardımcısı ve İçel Milletvekili Rüşdü Kazım Yücelen, Devlet Bakanı Cavit Çağlar ve Ziraat Bankası Genel Müdürü Çoşkun Ulusoy hakkında Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu. 13 Ocak 1994’te dosyanın kayıp olduğu oraya çıktı.

Daha sonra Demirel'in Cumhurbaşkanı olması ve Tansu Çiller Başbakan seçilmesinden sonra Çağlar kabine dışında kaldı.

Güneş Taner'in Ekonomiden sorumlu bakanlığa getirilmesi ile de Cavit Çağlar milletvekilliğinden istifa etti ve Bursa Bağımsız Milletvekili oldu.

Çavit Çağlar Interbank ve Etibank davaları nedeniyle uzun yıllar boyunca yargılandı.

İşte o düğünden bir kesit: 

Kanalın kuruluşu aşamasında çoğu Doğan Holding'teyken yaptıkları skandallarla gündeme gelen muhalif olarak nitelendirilen Nevşin Mengü gibi gazetecilerin bu kanala transfer edileceği açıklanmıştı. Hal böyle olunca da Cavit Çağlar'ın hükümete karşı bir cephede yer alarak muhalif bir kanal açmaya çalıştığı söylentileri de alıp başını gitti. 

Cavit Çağlar kanalın kuruluşu ve siyasi görüşü konusundaki soru işaretlerine 12 Eylül 2020 tarihinde Habertürk'ten Fatih Altaylı'ya yaptığı açıklamalarda açıklık getirmişti. Çağlar, "Herkes her şeyi der. Sonra doğru ortaya çıkar. Ben hayatımda Ekrem İmamoğlu ile bir araya gelmedim. Belki bir iki karşılaşmışızdır. Karşılaşırsak merhaba, merhaba. Tabii ki, İstanbul Belediye Başkanı olarak saygımız vardır ama tanışmayız bile." demişti.

Tarafsız olduğunu vurgulayan Çağlar "Tam tarafsızdım. Bugün de öyle olmak istiyorum. Haa de ki, senin dediğin gibi oldu. De ki, baskı yaptılar. Kolayı var. Kapatır giderim. Vururum kapıya kilidi, çekilirim. Bir kez daha söylüyorum. Tam tarafsız, tam yorumsuz olacağız. Buna rağmen birilerinin baskısı olursa  kolayı var. Kapatırım televizyonu" diye konuşmuştu. 

OLAY TV FREKANS BİLGİLERİ

1 Ekim 2020 tarihinde Olay TV test yayını ile birlikte yayına başlayan Olay TV HD, Türksat 3A 12685 V 30000 2/3 frekansından, Digiturk 51. kanaldan, KabloTV 45. kanaldan, Vodafone TV 33. kanaldan ve Turkcell TV+ 126. kanaldan da izlenebilmektedir.

Yorumlar