HÜDA PAR saldırganı kim? Adı açıklandı mı?

HÜDA PAR Adana teşkilatına bıçaklı saldırı düzenleyen kişinin kimliği belli oldu. Gözaltına alınan zanlı çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Saldırganın ifadesi ise saldırının asıl amacını perdelemeye yönelik görünüyor. Peki, saldırgan kim?

Google Haberlere Abone ol
HÜDA PAR saldırganı kim? Adı açıklandı mı?

HÜDA PAR Adana teşkilatına bıçaklı saldırı düzenleyen kişi kim, örgütle ilişkisi var mı, neden saldırı düzenlediği ortaya çıktı mı, ifadesinde ne söyledi?

HÜDA PAR SALDIRGANI KİM?

Adana’da HÜDA PAR il başkanlığı binasına bıçaklı saldırı gerçekleştiren kişi 72 yaşında A.S isimli bir kişi çıktı.

Önceki gün saat 17 sularında yaşanan korkunç olayda, partinin Adana İl Başkanı Salih Demir ile İl Sekreteri Sacit Pişgin’a namaz kıldığı sırada bıçakla saldıran A.S. kısa süre içinde yakalandı. Polis sorgusunun ardından mahkemeye sevk edilen A.S. tutuklanarak cezaevine gönderildi.

HÜDA PAR saldırganı kim? Adı açıklandı mı?
HÜDA PAR saldırganı

 

Bıçaklı saldırgan A.S’nin Seyhan ilçesi Türkocağı Mahallesi’ndeki parti binasının karşısında ikamet ettiği, bir süre önce eşini kaybettiği için psikolojik sorunlar yaşadığı ifade edildi. Saldırgan A.S.’nin esnaflara HÜDA PAR’dan rahatsız olduğu şeklinde beyanlarda bulunduğu iddia edildi. Daha önce de iki kez kadın kolları bölümüne girdiği için, parti binasından dışarı çıkarılan A.S.’nin Sacit Pişkin’i bu nedenle hedef almış olabileceği belirtiliyor. Polisin ilk değerlendirmesine göre failin herhangi bir örgütsel ilişkisi bulunmazken, saldırganın polise verdiği ilk ifadede ise, “Bana haber geldi, bu nedenle saldırdım” dediği öğrenildi.

Yeni Şafak'ın haberine göre; bıçaklı saldırgan A.S'nin Seyhan ilçesi Türkocağı Mahallesi'ndeki parti binasının karşısında ikamet ettiği, “bir süre önce eşini kaybettiği için psikolojik sorunlar yaşadığı” ifade edildi.

Saldırgan A.S.'nin esnafa HÜDA-PAR'dan rahatsız olduğu şeklinde beyanlarda bulunduğu iddia edildi.

Daha önce de iki kez kadın kolları bölümüne girdiği için, parti binasından dışarı çıkarılan A.S.'nin Sacit Pişgin'i bu nedenle hedef almış olabileceği belirtiliyor.

Polisin ilk değerlendirmesine göre A.S'nin "herhangi bir örgütsel ilişkisi bulunmazken", saldırganın polise verdiği ilk ifadede ise "Bana haber geldi, bu nedenle saldırdım" dediği öğrenildi.

Yorumlar