HÜDA PAR 4 büyükşehir için kararını verdi

HÜDA PAR, İstanbul, Ankara, İzmir ve Bursa'da aday çıkarmama kararı aldığını duyurdu.

Google Haberlere Abone ol
HÜDA PAR 4 büyükşehir için kararını verdi

Hür Dava Partisi (HÜDA PAR), Türkiye'nin dört büyükşehri olan İstanbul, Ankara, İzmir ve Bursa'da yerel seçimlerde belediye başkan adayı göstermeme kararı aldı. Alınan karar, partinin genel başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu tarafından, Ankara'daki Necmettin Erbakan Kongre Merkezi'nde düzenlenen bir toplantıda açıklandı. Toplantıda aynı zamanda partinin 31 Mart yerel seçimlerine katılacak belediye başkan adayları tanıtıldı ve seçim beyannamesi kamuoyu ile paylaşıldı.

DÜRÜST BELEDİYECİLİK VURGUSU

Zekeriya Yapıcıoğlu, konuşmasında belediyelerin halkın hizmetinde olması gerektiğini, ancak bazı durumlarda kişisel ve grup menfaatleri için bir rant kapısı haline getirildiğini eleştirdi. Yapıcıoğlu, "Halkımızın bu gidişattan rahatsız olduğunu görüyor ve çaresiz olmadıklarını söylüyoruz. Dürüst belediyecilik ve gerçek hizmet bizimle olacak" ifadelerini kullanarak, halka hizmet etme ve şeffaf yönetim sözü verdi.

YEREL SEÇİMLERE KATILIM VE ADAYLAR

Parti, 27 il ve 58 ilçede belediye başkan adayları ile yerel seçimlere hazırlanıyor. Yapıcıoğlu, büyükşehirler dışındaki adayları da açıkladı; bunlar arasında Erzurum için Kerbela Şanlı, Kayseri için Mehmet Çalhan, Ordu için Bülent Dinç, Sakarya için Veysel Yavuz ve Samsun için Kenan Çil bulunuyor.

Ayrıca, Yapıcıoğlu İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarını kınayarak, zalimlerin siyonizmin arkasında tek saf halinde durduğunu belirtti.

Yorumlar