HSK yaz kararnamesi: Binlerce hakim ve savcının yeri değişti

Son Dakika: Hakimler ve Savcılar Kurulu'nun yaz kararnamesi yayınlandı. Buna göre binlerce hakim ve savcının görev yeri değiştirildi.

Google Haberlere Abone ol
HSK yaz kararnamesi yayınlandı

Hakimler ve Savcılar Kurulu'nun yaz kararnamesi yayınlandı. Buna göre binlerce hakim ve savcının görev yeri değiştirildi. HSK Kararnamesi ile adli yargıda 4 bin 261, idari yargıda 465 hakim ve savcı ile 18 ilin başsavcısının görev yeri değişti.

Hakimler ve Savcılar Kurulunun (HSK) 2020 Ana Kararnamesiyle adli yargıda 4 bin 261, idari yargıda 465 hakim ve savcı ile 18 Cumhuriyet başsavcısının görev yeri değişti.

HSK Birinci Dairesi, adli ve idari yargıda 2020 Ana Kararnamesi çalışmalarını tamamladı. Kararnameyle adli yargıda 4 bin 261, idari yargıda 465 hakim ve savcı ile 18 Cumhuriyet başsavcısının görev yeri değiştirildi.     

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül de Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Hakimler ve Savcılar Kurulunun, Adli ve İdari Yargı Yaz Kararnamesi ile yeni görev yerlerine atanan hakim ve savcılara başarılar diliyor, kararnamenin yargı camiasına hayırlı olmasını temenni ediyorum." ifadelerini kullandı.

HSK'DAN AÇIKLAMA

Konuyla ilgili HSK'dan yapılan açıklamada ise şöyle denildi: Hâkimler ve Savcılar Kurulu Birinci Dairesi tarafından, Adli ve İdari Yargı 2020 Yılı Ana Kararnamelerine ilişkin çalışmalar, kararname takvimine uygun olarak 17 Haziran 2020 tarihi itibarıyla tamamlanarak karara bağlanmıştır.

Kararname ile atananlardan yeniden inceleme talebinde bulunmak isteyen meslektaşlarımızın, durumlarının bir an önce kesinleştirilmesini sağlamak amacıyla tebligat yapılmasını beklemeksizin, taleplerini en geç 21 Haziran 2020 Pazar günü saat 17.00’ye kadar UYAP personel ekranından “Hâkim Savcı Atanma Talep Formu” başlığı altında yer alan açıklama kısmını doldurmak suretiyle göndermeleri gerekmektedir.

Meslektaşlarımızın ayrıca fiziki dilekçe göndermelerine gerek bulunmamaktadır. (Görev mahallinde bulunmayanların bulundukları yerlerdeki adliyeler aracılığıyla mutlaka UYAP üzerinden göndermeleri gerekmektedir.)

Meslektaşlarımızın yeniden inceleme talepleri Kararname Bürosuna geldikten sonra, atanma talep formlarının ulaştığına ilişkin bilgi, ilgililere 24 saat içinde formda bildirdikleri telefon numaralarına mesaj yoluyla bildirilecektir.

Yeniden inceleme sonuçlarının, 24 Haziran 2020 Çarşamba günü ilan edilmesi planlanmaktadır.

Kararname ile ataması yapılmayan meslektaşlarımızın, yeniden inceleme hakları bulunmamaktadır.

Meslektaşlarımızın müstemir yetki taleplerinin alınmasına ilişkin ilan takvime uygun olarak daha sonra duyurulacaktır.

Meslektaşlarımızın atama tebligatlarının 26 Haziran 2020 Cuma gününden itibaren gönderilmesi planlanmaktadır.

Ataması yapılan meslektaşlarımıza yeni görev yerlerinde başarılar diler, kararnamelerin meslektaşlarımıza, ailelerine, yargı teşkilatımıza ve ülkemize hayırlı olmasını temenni ederiz.

Saygıyla duyurulur.

YERLERİ DEĞİŞTİRİLEN HAKİM VE SAVCILARIN LİSTESİ PDF -1 

YERLERİ DEĞİŞTİRİLEN SAVCILARIN TAM LİSTESİ PDF - 2 

YÜREK PARÇALAYAN VİCDANSIZLIK

 

Yorumlar