HSK itiraz veya yeniden inceleme talebi rehberi

Hakim ve Savcılar Kurulu tarafından yayınlanan yaz kararnamesine itiraz veya yeniden inceleme hakkı bulunuyor. HSK tarafından yapılan açıklamada, atamasına yeniden inceleme talep etmek isteyen hakim ve savcıların hemen başvuru yapmaları gerektiği belirtildi. İşte HSK itiraz, yeniden inceleme talebi

HSK itiraz veya yeniden inceleme talebi rehberi - Sayfa 1

HSK'dan konuyla ilgili bir açıklama yapıldı. Açıklamada yeniden inceleme talebi bulunanların izlemesi gereken yollar belirtilid. İşte adım adım HSK kararnamesine itiraz veya yeniden inceleme talebi rehberi

HSK itiraz veya yeniden inceleme talebi rehberi - Sayfa 2

Hâkimler ve Savcılar Kurulu Birinci Dairesi tarafından, Adli ve İdari Yargı 2020 Yılı Ana Kararnamelerine ilişkin çalışmalar, kararname takvimine uygun olarak 17 Haziran 2020 tarihi itibarıyla tamamlanarak karara bağlanmıştır.

HSK itiraz veya yeniden inceleme talebi rehberi - Sayfa 3

Kararname ile atananlardan yeniden inceleme talebinde bulunmak isteyen meslektaşlarımızın, durumlarının bir an önce kesinleştirilmesini sağlamak amacıyla tebligat yapılmasını beklemeksizin, taleplerini en geç 21 Haziran 2020 Pazar günü saat 17.00’ye kadar UYAP personel ekranından “Hâkim Savcı Atanma Talep Formu” başlığı altında yer alan açıklama kısmını doldurmak suretiyle göndermeleri gerekmektedir.

HSK itiraz veya yeniden inceleme talebi rehberi - Sayfa 4

Meslektaşlarımızın ayrıca fiziki dilekçe göndermelerine gerek bulunmamaktadır. (Görev mahallinde bulunmayanların bulundukları yerlerdeki adliyeler aracılığıyla mutlaka UYAP üzerinden göndermeleri gerekmektedir.)