Hotmail oturum açma: Nasıl oturum açıp eposta hesabı oluşturursunuz? E-maillerin saldırıya uğraması nasıl korunur?

Hotmail 2020'de online olarak popülerlik kazanan alternatif bir e-posta hizmetidir. Windows Live hizmetine her yerden kolayca erişilebilirsiniz. Peki bir Hotmail eposta hesabı nasıl oluşturulur? hotmail.com ile ilgili işlemler

Google Haberlere Abone ol
E-maillerin saldırıya uğraması nasıl korunur?

Hotmail 2020'de online olarak popülerlik kazanan alternatif bir e-posta hizmetidir. Windows Live hizmetine her yerden kolayca erişilebilirsiniz. Peki bir Hotmail e-mial hesabı nasıl oluşturulur?

Windows Live Hotmail, Google'ın Gmail'i ile rakip edebilecek başarılı bir ücretsiz e-posta hizmetidir. 

Hizmet, kullanıcıların dünyanın herhangi bir yerinden ücretsiz e-posta göndermesine ve almasına olanak tanır ve kullanıcılar için yenilenen anti-spam ve hack koruma yazılımı hizmeti sunmaktadır. 

Hotmail, Windows Live ID, Skype, Xbox Live ve diğer Microsoft servisleri de dahil olmak üzere diğer servislere bağlanabilirsiniz.

Hotmail, Şubat 2013'te yeni Outlook e-posta hizmetini entegre etmek için güncellendi ve arayüze yepyeni bir görünüm kazandırdı.

Hotmail veya Outlook hesabı nasıl oluşturulur?
Bir Hotmail veya Outlook hesabı oluşturmak için bir Microsoft hesabı oluşturmanız gerekir. Bunu yapmak için www.login.live.com adresine gidin ve yeni bir hesap oluşturun. 

Bu işlemi tamamlayabilmeniz için bazı kişisel bilgileri girmeniz gerekecektir. Adınızı, doğum tarihinizi, adresinizi ve kullanıcı adını doldurmalısınız . 

Yeni bir e-posta adresiyle giriş yapmayı seçebilir veya onaylamak için bir telefon numarası kullanabilirsiniz. 

Daha sonra hesabınızı ve kişisel e-postalarınızı korumak için güçlü bir şifre oluşturmanız gerekir. 

Yeterince güçlü olması için büyük ve küçük harf, rakam ve özel karakterleri (! @ £ $%) şifrenize eklemeniz önerilir. 

Bu adımlar tamamlandıktan sonra, girişinizi yeni kullanıcı adınız ve şifrenizle test etmeniz istenecektir. Tamamlandığında, kişi eklemeye ve e-posta hizmetlerini kullanmaya başlayabilirsiniz. 

Hotmail'inizi saldırıya uğramaktan nasıl korursunuz?
Hotmail güvenlik hizmeti son dönemdeki korsanlık ve güvenlik ihlalleri nedeniyle daha sık hale gelmiştir.

Kullanıcıların Hotmail hesaplarının, giriş yaptıklarında olduğunca güvenli olduğundan emin olmaları gerekir. 

Bu çeşitli şekillerde yapılabilirsiniz: 

1. Tahmin etmesi zor olan güçlü bir şifre kullanın ve mümkün olduğunca güvenli hale getirmek için birçok varyasyon kullanın. 

2. Her zaman HTTPS ile Hotmail hesabınıza bağlanın, güvenli bir sunucu bağlantısında olduğunuzdan ve siz ve sunucu arasında gönderilen her türlü veri iletişiminin bilgisayar korsanları tarafından engellenmeyeceğinden emin olun. 

3. Hotmail hesabınızdaki parola sıfırlama bilgilerinizin her zaman güncel olduğundan emin olmalısınız. Bu durumda, parolanızı unutursanız, parolanızı her zaman kurtarma bilgilerini kullanarak sıfırlayabilirsiniz. Şifre bilgilerinizi sıfırlamak için Windows Live hesap sayfasına gitmeniz gerekir.

4. Kendi güvenilen bilgisayarınız yoksa e-postanızı ortak bir bilgisayarda kontrol etmeniz gereken zamanlar vardır. Herkese açık bilgisayarlarda basit HTTP yerine HTTPS kullanmalısınız.

5. Hotmail hizmetiyle veya bir üçüncü taraf uygulaması aracılığıyla Microsoft hesabınızın daha fazla güvenlik için iki adımlı doğrulamasını etkinleştirin. 

Yorumlar