Hiking telefon hangi ülkenin, kimin, fiyatları, yerli mi, özellikleri nelerdir?

Hiking telefon hangi ülkenin, kimin, fiyatları, yerli mi, özellikleri nelerdir? Hiking telefon kimin, sahibi kimdir soruları son günlerde sıklıkla dile getirilen konular arasında yer almaya başladı.

Google Haberlere Abone ol
Hiking telefon hangi ülkenin, kimin, fiyatları?

Hiking telefon hangi ülkenin, kimin, fiyatları, yerli mi, özellikleri nelerdir, neden ucuz veya kime ait olduğu soruları, mağdur olan tüketicilerin acilen cevabını merak ettiği sorular arasında yer alıyor. Türkiye genelinde binlerce insanı mağdur eden İstanbul Bilişim vakası hala ortada dururken vatandaş ister istemez aldığı ya da alacağı elektronik ürünlerin kim veya kimlere ait olduğunu sorgulamak istiyor. Peki, Hiking telefon hangi ülkenin, kimin, fiyatları, yerli mi, özellikleri nelerdir, kimin malı veya markası, sahibi kimdir, Türkiye'de bir sorumlusu var mıdır? İşte elde edebildiğimiz kadarıyla Hiking hakkındaki bilgilerden bazıları: 

Hiking başta Amazon, Hepsiburada, N11, PTTAvm de dahil birçok dijital alışveriş sitesinde satılan adı sanı duyulmamış bir cep telefonudur. Daha çok tuşlu cep telefonlarıyla bilinen Hiking, son dönemlerde akıllı telefonları da piyasaya çıkararak satışa başlamış. Buraya kadar her şey normal; ancak gel gelelim ki bu markanın kim olduğuna?

Hiking adında bir cep telefonu markası dünyanın hiçbir ülkesinde yok. Türkiye'de de bu markanın patentini almış resmi hiçbir kurum ya da kuruluş bulunmuyor. 

Ancak Türkiye'de Hiking markası adı altında satılan cep telefonları var. 

Bu telefonları satan kişi ise İstanbul'un Beylikdüzü ilçesinde Yakuplu semtinde adresi olduğunu belirten HMS Teknoloji İletişim isimli firmadır. Firma kendisini, "Hikin Türkiye Yetkili Satıcısı" olarak tanıtıyor. Ancak markanın hangi ülkeye ait olduğunu ise söylemiyor; ki zaten hiçbir ülkede bu şekilde bir marka henüz yok. 

Hiking telefon kimin, Hiking Türk malı mı, yerli mi hangi ülkenin telefonu, neden ucuz?
Hiking telefon kimin, Hiking Türk malı mı, yerli mi hangi ülkenin telefonu, neden ucuz?

 

Peki, HMS Teknoloji İletişim adında bir firma Türkiye'de gerçekten var mı?

Üşenmedik siz değerli tüketiciler için bunu da öğrendik. Evet, HMS Teknoloji adında gerçekten bir firma resmi belgelerde var. Tam adı ise, HMS TEKNOLOJİ İLETİŞİM SANAYİ VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ'dir. Şirketin adresi ise resmi belgelerde beyan ettiği adresi ise şöyle: Yakuplu Mahallesi, Şehitler Caddesi, Trident Elektronik Apartman, No: 6/2 Beylikdüzü 

 Şirketin kurucusu ise resmi belgelerde Hamit Demir olarak görünüyor. Şirketin beyan edilen sermayesi ise 200 bin liradır. 

Şirket 14 Temmuz 2020 tarihinde yeni kurulmuş bir şirkettir. Yani henüz bir yılını doldurmuş değil.

HANGİ TELEFON MARKASI HANGİ ÜLKENİN?

Hazır yeri gelmişken Türkiye'de en çok bilinen veya dünyada en çok satılan cep telefonu markalarından hangi telefon markası hangi ülkede üretiliyor veya hangi ülkenin sorusunun da cevabını kısaca verelim.

İşte ülkeler ve ürettikleri cep telefonları:

Türkiye'de üretilen cep telefonu markaları: Vestel, General Mobile, Casper

ABD’de üretilen cep telefonu markaları: Apple İphone, Motorola

Finlandiya: Nokia, Alcatel

Güney Kore: Samsung, LG, Pantech, KT Tech.

İsveç: Ericsson

Çin’de üretilen cep telefonu markaları şunlar: Huawei, Xiaomi, OPPO, Lenovo, Meizu, Symphony, K-Touch, Wentto.

Japonya’da üretilen cep telefonu markaları: Sony, Toshiba, Panasonic, Fujitsu.

Tayvan: Acer, Dopod, BenQ, Asus, Htc.

Rusya: Explay, Gresso, Highscreen, RoverPC, teXet, Sitronics, Yotaphone.

Kanada: BlackBerry.

Almanya: Grunding Mobile, Telefunken, Siemens.


 

 

Yorumlar