Hercai dizisi nerede çekiliyor?

Atv'nin yeni yapımlarından Hercai dizisi iddialı bir şekilde ekranlara geliyor. Peki Hercai dizisi nerede çekiliyor? Hercai dizisindeki tarihi konaklar nerede? İşte Hercai dizisinin çekildiği yerle ilgili merak edilen bilgiler

Google Haberlere Abone ol
Hercai dizisi nerede çekiliyor?

Atv'de 15 Mart 2019 Cuma akşamı itibariyle seyirciyle buluşan Hercai dizisi nerede çekiliyor, dizideki tarihi mekanlar nerede? Dizinin çekildiği tarihi konakların nerede olduğu merak ediliyor? İşte Hercai dizisinin nerede çekildiğiyle ilgili bilgiler: 

Hercai dizisi Mardin'in tarihi dokusuyla meşhur Midyat ilçesinde çekiliyor.

Dizideki mekanlar seyircinin çok da uzak olmadığı mekanlardır. Çünkü daha önce Sıla isimli dizi de aynı mekanlarda çekilmişti.

Mardin'in Midyat ilçesinde çekimleri devam eden Hercai dizisi sadece senaryosu ve oyuncuları ile değil Midyat'ın tarihi ve kültürel dokusu ile izleyiciyi büyülemeye geliyor. 

Hercai dizisi Mardin Midyat Sıla Konağında çekiliyor.

Bu dev yapı Midyat Konuk Evi müzesi olarak da bilinmekte.

Sıla Konuk Evi ismi de Türkiye'nin gelmiş geçmiş en önemli dizilerinden biri olan Sıla dizisinin de bu konakta çekilmesinden geliyor.

Hercai dizisi nerede çekiliyor?

Konak, mimari yapısı ile büyüleyici bir görünüme sahip. Özellikle taş işçiliğinin güzelliği etkileyici.

Görkemli yapısıyla Midyat Konukevi eskiden bir Süryani aileye ait iken konak sahibi vefat edince devlete bağışlanmış ve şuanda kültürel gezilere açık bir açık hava müzesi olarak turistlerin ilgi odağı.

HERCAİ DİZİSİNDEKİ TARİHİ KÖPRÜ NEREDE?

Hercai dizisiyle ilgili merak edilen bir diğer konu ise dizinin çekildiği sahnelerden birinde yer alan tarihi köprü oldu.

Dizide geçen tarihi köprünün adı Malabadi Köprüsü'dür.

Malabadi Köprüsü

Miran Aslanbey ile Reyyan Şadoğlu'nun atlar ile buluştuğu o köprü Diyarbakır'ın Malabadi köprüsüdür.

Diyarbakır ilimizin Silvan ilçesinde bulunan bu güzel köprü tarihe meydan okumaktadır.

Yorumlar