Henüz 9 yaşında ama 'üniversite son sınıf terk'

Henüz 9 yaşında olan Laurent Simons, üniversiteyi bitirmesi için birkaç derse daha girmesi yetiyordu; ancak bunu yapmak yerine okulu terk etti

Google Haberlere Abone ol
Henüz 9 yaşında ama 'üniversite son sınıf terk'

Henüz 9 yaşında Laurent Simons şimdiden, "üniversite son sınıf terk" unvanını kazandı. Bütün dünyanın konuştuğu dahi çocuk Laurent Simons ailesinin kararı ile okulu bıraktı. 145 IQ’ya sahip olduğu bildirilen Laurent Simons henüz 6 yaşındayken liseye girmişti. Ardından Hollanda’nın Eindhoven Teknik Üniversitesi'ne geçen ve en az üç yılda tamamlanan elektrik mühendisliği bölümünü 1 senede bitirme aşamasına geldi.

Dahi çocuğun lisans diplomasını almak üzere sadece birkaç sınava daha girmesi ve final projesini tamamlaması gerekiyordu. Laurent böylelikle 10. doğum günü olan 26 Aralık'tan önce, rekorun şu anki sahibi Michael Kearney'i geçmek ve 'en genç üniversite mezunu' olmak istiyordu. Ancak üniversite yönetimi, Laurent'in 26 Aralık'dan önce mezun olmasının gerçekçi olamayacağını savundu ve 9 yaşındaki çocuğun geçmesi gereken sınav sayısının fazlalığına değindi. Laurent'in ailesi Lydia ve Alexander Simons çifti ise üniversitenin sunduğu bu takvimi kabul etmediği için oğullarının eğitimine son verdi.

İNTİHALLE SUÇLANDI

Baba Alexander, üniversite yönetiminin Laurent'i 'intihalle' suçlamasının da bu olayda bardağı taşıran son damla olduğunu söyledi.

Henüz 9 yaşında ama 'üniversite son sınıf terk'

Yorumlar

Fılankes Keşke senin gibi çocuğum olsa parti açar geleceğin başkanı yapardım