Haydar Baş'ın damadı değil, virüsten de ölmedi!

Haydar Baş'ın damadının da kendisi gibi koronavirüs nedeniyle hayatını kaybettiği yönünde ajanslar tarafından servis edilen haberin yanlış olduğu açıklandı. Haberde sözü edilen kişinin Haydar Baş'ın damadığı olmadığı, ölüm nedeninin de farklı olduğu belirtildi.

Google Haberlere Abone ol
Haydar Baş'ın damadı değil, virüsten de ölmedi!

Haber ajanslarından birisi tarafından servis edilen habere göre geçtiğimiz koronavirüs nedeniyle gün hayatını kaybeden BTP Genel Başkanı Haydar Baş'ın ardından damadı Mustafa Er de aynı şekilde hayatını kaybetti. Haber bir anda bütün büyük haber sitelerinde ve doğal olarak bizde de yayınlandı. Ancak haber kısa süre içinde gelen düzeltme ile yalanlandı. Haberde adı geçen Mustafa Er'in Haydar Baş'ın damadığı olmadığı ölüm nedeninin de virüs olmadığı açıklandı.

BTP Sözcüsü Avukat Lütfullah Önder tarafından yapılan açıklamada, Mustafa Er'in kim olduğu ve neden öldüğüne dair bilgiler belgeleriyle verildi.

İşte O açıklama: Prof Dr Mustafa Er koronavirüs nedeniyle değil geçirdiği iç kanama nedeniyle vefat etmiştir. Kendisi Prof Haydar Baş'ın damadı değil partimizin MYK üyesidir. Lütfen düzeltiniz. 

Avukat Önder, açıklamayla birlikte bir de "Ölüm belgesi"ni ekte gönderdi. İşte o belge:

Aynı zamanda Karabük Üniversitesi Fen Fakültesi Öğretim üyesi olan Prof. Dr. Mustafa Er, mide kanaması şüphesi ile kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Karabük Üniversitesi Öğretim Görevlisi olan Mustafa Er'in, kimya ve organik kimya hakkında araştırmaları bulunuyor. Kimya alanında Yüksek Öğretim dersleri veren Er, çok sayıda akademik sınavda jüri üyeliği de yapmıştır.

Mustafa Er

 

Yorumlar