Haydar Baş'ın cenazesinde istenmeyen olaylar

Haydar Baş'ın naaşını taşıyan belediye aracının sürücüsü bir grup tarafından darp edildi. Grubun, cenazeyi indirerek kurallara aykırı bir şekilde talepte bulunduğu, şoförün ise bu talebi kabul etmediği için darp edildiği öğrenildi.

Google Haberlere Abone ol
Haydar Baş'ın cenazesinde istenmeyen olaylar

Trabzon'da koronavirüs nedeniyle hayatını kaybeden BTP Genel Başkanı Haydar Baş'ın cenazesinde istenmeyen olaylar yaşandığı ortaya çıktı. İddiaya Haydar Baş'ın cenazesini hastaneden alarak mezarlığa götürmeye çalışan Trabzon Büyükşehir Belediyesi personeli, yolda bir grup tarafından durduruldu. Grup, cenazenin indirilmesini ve hellalik alınması için beklenmesini istedi. Ancak sosyal mesafe kurallarına aykırı hareket edemeyeceğini belirten şoför bu duruma itiraz etti. Şoförün itirazları ise darp ile karşılık buldu.

Konuyla ilgili olarak Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından açıklama yapıldı. Açıklamada, Haydar Baş'ın cenazesinde gerekli olan bütün işlemleri eksiksiz bir şekilde yerine

Belediyenin açıklamasında, "Merhum Baş'ın cenazesi, Yenimahalle Fuar Alanı'nda gerçekleştirilen cenaze töreninin ardından Belediyemize ait cenaze aracı ile defin için Akçaabat ilçesindeki Şehitlik Tepesi'ne götürülmek üzere yola çıkarıldı. Ancak Belediyemize ait cenaze aracımız Yıldızlı mevkiinde, bir grup tarafından durdurulmak istendi. Tedbirler kapsamında İl Emniyet Müdürlüğünden kendisine böyle bir bilgi gelmediğini, yapılmak istenilenin yanlış olduğunu, cenazeyi araçtan indiremeyeceğini söyleyen Mezarlıklar Dairesi Başkanlığı personelimiz Tuncay Aşan, darp edilmiştir." denildi. 

Açıklamada, "Her şeye rağmen görevini bırakmayan personelimiz Aşan, aracı hastane acil servis önüne çekmek zorunda bırakılmıştır. Hastane önünde alınan helalliğin ardından yine aynı personelimiz cenazeyi defin için Akçaabat ilçesinde bulunan Şehitlik Tepesi'ne getirmiştir." ifadeleri kullanıldı. 

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULDU

Trabzon Büyükşehir Belediyesi, yaşananlar hakkında Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulduğu belirtilerek şöyle denildi: Yaşanan bu olayın ardından kendi canını hiçe sayarak Korona virüsün daha fazla kişiye bulaşmaması için mücadele eden mesai arkadaşımız daha sonra hastaneye giderek darp raporu almıştır. Büyükşehir Belediyesi olarak personelimizi darp eden ve toplum sağlığını hiçe sayan bu kişilerden şikayetçi olduğumuzu belirterek gerekli işlemleri başlattık. 

Kaynak: SonHaberler

Yorumlar