Hatay'da deniz var mı? AFAD neden uyarı yaptı?

Hatay'da deniz var mı, Hatay'ın denize kıyısı var mı soruları bu akşam merakla sorulurken, "AFAD neden uyarı yaptı?" sorusunun cevabı da merak ediliyor.

Google Haberlere Abone ol
Hatay'da deniz var mı? AFAD neden uyarı yaptı?

Hatay'da deniz var mı sorusu bu akşam meydana gelen 6.4 büyüklüğündeki depremden sonra AFAD tarafından gelen uyarıyla birlikte merakla sorulmaya başladı.

HATAY'DA DENİZ VAR MI?

AFAD tarafından yapılan açıklamada  "Vatandaşlarımızın, deniz seviyesinde 50 cm'e kadar yükselme riskine karşı tedbir amacıyla sahil şeridinden uzak durmaları önem arz etmektedir." denildi.

Açıklamadan sonra Hatay'ın haritadaki yerini bilmeyenler doğal olarak, "Hatay'da deniz var mı" sorusunu sormaya başladı.

Hatay, Türkiye'nin güneyinde en güney noktada yer alıyor. Hatay'ın doğu kısmı karayla kaplı olsa da batı kısmı tamamen Akdeniz'e yaslı bulunuyor. Hatay'ın batı yakası tamamen denizle kaplıdır. Güneyi ise Suriye'nin kara kesimiyle sınırdır. 

Hatay'ın kuzeyi ise Kahramanmaraş ve Adana ile sınırdır.

DEPREM SONRASINDRA YOL YARILDI

Defne ilçesinde saat 20.04'te 6.4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Bundan 3 dakika sonra Samandağ merkezli 5.8 büyüklüğünde bir deprem daha gerçekleşti.

Hatay'da deniz var mı? AFAD neden uyarı yaptı?
Hatay'da deprem sonrasında yol ikiye yarıldı

 

Özellikle 6.4 büyüklüğündeki depremin ardından Hatay'da bazı yollarda yarılmalar meydana geldi. Devlet hastanesi, sahra hastanesi ve stadyuma giden yolun yarıldığı belirtildi. Yolu kullanamayan ambulanslar başka güzergahları denemek zorunda kaldı.

ANTALYA'DA DA UYARI YAPILDI

Hatay'ın ardından Antalya'da da deniz kenarından uzak durulması konusunda uyarılar yapıldı.

Antalya Valiliği, deniz kenarında bulunan vatandaşlara, "Sahilden uzak durmaları" konusunda uyarıda bulundu.

 

 

Yorumlar