Hatay son dakika: Büyük bir deprem daha

Hatay son dakika deprem: Hatay'da büyük bir deprem meydana geldi. Türkiye 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerin açtığı yaraları sarmaya çalışırken yeni bir deprem daha meydana geldi. Depremde ilk belirlemelere göre 3 kişi hayatını kaybetti, 213 kişi ise yaralandı.

Google Haberlere Abone ol
Hatay'da art arda yeni depremler

Hatay son dakika deprem: Hatay'da büyük bir deprem meydana geldi. Türkiye, Kahramanmaraş merkezli depremlerin yarasını sarmaya çalışırken Hatay'ın Defne ilçesinde büyük bir deprem daha meydana geldi. Uluslararası deprem izleme merkezlerine göre depremin büyüklüğü 6.3 büyüklüğünde oldu.

BÜYÜK BİR DEPREM DAHA

Deprem Hatay'da çok güçlü bir şekilde hissedildi.

NTV muhabiri, "Bulunduğum arabada yarım metre sağa sola savruldum" diyerek şiddetin büyüklüğünü anlatmaya çalıştı.

Depremin merkezi Hatay'ın Defne ilçesi oldu.

Depremin büyüklüğü ise 6.4 olarak kayıtlara geçti.

Depremin meydana geldiği Hatay'da hasarlı binaların neredeyse tamamı bu depremde yıkıldı.

Deprem sonrasında ortalık toz duman oldu. Depremin yaşandığı anlarda hasarlı binalarda yıkım işlemleri sürüyordu.

Bir başka NTV muhabiri, "Hayatımda böyle bir şey görmedim. Ayakta duramadım. Dayanacak bir yer aradım. İnanılmaz bir şeydi. Bulunduğumuz alan bir anda toz bulutu içerisinde kaldı" şeklinde depremin şiddetini tarif etmeye çalıştı.

AFAD'DAN İLK AÇIKLAMA

AFAD'dan yapılan açıklamada, "Hatay'ın Defne ilçesinde saat 20.04'te 6.4 büyüklüğünde deprem oldu" denildi.

5.8 BÜYÜKLÜĞÜNDE BİR DEPREM DAHA

6.4 büyüklüğündeki depremden birkaç dakika sonra aynı bölgede ikinci bir deprem daha yaşandı. 

İkinci deprem ise 5.8 büyüklüğünde oldu.

ARTÇI DEĞİL, TETİKLENEN BİR DEPREM

 NTV canlı yayınına katılan Jeolog Prof. Dr. Okan Tüysüz son depremlere ilişkin değerlendirmede bulundu.Tüysüz, depremin "Tetiklenen bir deprem olduğunu, artçı olmadığını" söyledi.

AFAD "SAHİL ŞERİDİNDEN UZAK DURUN" UYARISINI KALDIRDI

AFAD'ın sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, depremin ardından ilgili ekiplerin teyakkuz halinde olduğu ve gelen ihbarlara hızla müdahale edildiği belirtildi.

Saha tarama çalışmalarının devam ettiği aktarılan paylaşımda, "Vatandaşlarımızın, deniz seviyesinde 50 santimetreye kadar yükselme riskine karşı tedbir amacıyla sahil şeridinden uzak durmaları önem arz etmektedir." uyarısı yapıldı.

Daha sonra uyarının depremin ardından Kandilli Rasathanesinin uyarısıyla tedbir amaçlı verildiği ve değerlendirmeler sonucunda kaldırıldığı belirtildi.

OKTAY: VATANDAŞLARIMIZIN HASARLI BİNALARDAN UZAK DURMALARINI RİCA EDİYORUZ

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, depreme ilişkin incelemelerin devam ettiğini belirterek, bölgedeki vatandaşlara hasarlı binalardan uzak durmaları uyarısında bulundu.

Oktay, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Hatay merkezli meydana gelen depremlerle ilgili incelemelerimiz devam ediyor. Bölgede bulunan vatandaşlarımızın hasarlı binalardan uzak durmalarını ve ekiplerimizin uyarılarına hassasiyetle uymalarını rica ediyoruz." ifadelerini kullandı.

HATAY VALİSİ DOĞAN: BAZI İHBARLAR ALDIK, BUNLARI DEĞERLENDİRİYORUZ

Hatay Valisi Rahmi Doğan, AA muhabirine, "Kentte deprem nedeniyle bazı ihbarlar aldık, bunları değerlendiriyoruz, taramalarımız sürüyor." dedi.

Defne ve Samandağ ilçelerinin bazı mahallelerinde yıkımların yaşandığı ve enkaz altında kalanların olduğu ihbarı üzerine bölgeye çok sayıda sağlık ve arama kurtarma ekibi sevk edildi.

Genel olarak olumsuz durumun yaşanmadığı İskenderun ilçesinde ise devlet hastanesi tedbir amaçlı tahliye ediliyor.

Açık alana sahra çadırları kurulan İskenderun Devlet Hastanesi'nde yoğun bakımda yatan 9 hasta, Dörtyol Devlet Hastanesine nakledildi.

KENT TRAFİĞİNDE YOĞUNLUK YAŞANIYOR

Sarsıntıların etkisiyle vatandaşlar arasında oluşan panik nedeniyle cadde ve sokaklarda trafik yoğunluğu yaşanıyor.

Yetkililerin vatandaşlardan hasarlı binaların yakınında durmamalarını istediği kentte, ekiplerin enkazlardaki tarama çalışmaları sürüyor.

İSKENDERUN'DA DAHA ÖNCE BOŞALTILAN BİNA ÇÖKTÜ

Samandağ ilçesi merkezli depremin ardından İskenderun ilçesinde hasar görmeyen evlerinde oturan vatandaşlar, panikle kendilerini dışarı attı. Bazı vatandaşların ellerinde yataklarla sokaklara çıktığı görüldü.

AFAD, polis ve jandarma ekipleri de bölgede, vatandaşları evlerine girmemeleri konusunda uyardı.

Bu arada, Şehit Polis Abdullah Sinan Şirinoğlu Caddesi’nde bulunan 3 katlı boş bina deprem nedeniyle çöktü.

Önceki depremde ağır hasar görmesi nedeniyle boşaltılan binanın kiracısı Suriye uyruklu Mahmut Alcar, ailesinin Suriye’ye gittiğini, bu sabah da eşya almak için eve girdiğini söyledi.

Evini tahliye ettiğini ancak eşyalarını henüz alamadıklarını dile getiren İsmail Turan da berber dükkanında kaldıklarını aktardı.

Bugünkü depremde yan binanın evlerinin üzerine yattığını kaydeden Turan, "Köye gideceğim şimdi. Bu mahallede doğduk ama İskenderun da Antakya da bitti." dedi.

ADANA VALİSİ ELBAN, KENTTE YIKILAN BİNA OLMADIĞINI BİLDİRDİ

Adana Valisi Süleyman Elban, AA muhabirine, sarsıntılar nedeniyle kentte olumsuz gelişme yaşanmadığını belirtti.

Çukurova ilçesi Turgut Özal Bulvarı’nda iki binanın yıkıldığına ilişkin iddiaların doğru olmadığını söyleyen Elban, gerekli kontrollerin yapılmaya devam ettiğini kaydetti.

Bu arada, Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesindeki bazı hasta ve refakatçilerinin, depremin ardından sedyelerle hastane bahçesine çıktıkları görüldü.

GAZİANTEP VALİSİ GÜL: METRUK BİR BİNADA KISMİ ÇÖKME OLUP HERHANGİ BİR CAN KAYBI BULUNMAMAKTADIR

Gaziantep Valisi Davut Gül, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Hatay merkezli depreminGaziantep'te de hissedildiğini belirtti.

Depremle ilgili ihbarların değerlendirildiğini aktaran Gül, "An itibarıyla bir metruk binada kısmi çökme olup herhangi bir can kaybı bulunmamaktadır. Lütfen ağır hasarlı binalardan uzak durunuz. Geçmiş olsun." ifadelerini kullandı.

ŞANLIURFA VALİSİ AYHAN: İLK BELİRLEMELERE GÖRE HERHANGİ BİR OLUMSUZLUK BULUNMAMAKTADIR

Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Hatay'da meydana gelen depremin kentte de hissedildiğini belirtti.

Konuyla ilgili ihbarların değerlendirildiğini kaydeden Ayhan, "Yaşanan bu depremde ilimizde ilk belirlemelere göre herhangi bir olumsuzluk bulunmamaktadır. Riskli binalardan mutlaka uzak duralım. Tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun diyorum." ifadelerini kullandı.

DEPREM SURİYE'DE VE ORTA DOĞU'DA BİRÇOK ÜLKEDE HİSSEDİLDİ

AA muhabirlerinin aktardığı bilgiye göre, Suriye'de, Hatay merkezli depremin ardından halk sokaklara döküldü.

Sarsıntılar, İdlib, Halep, Hama, Afrin, Azez, Cerablus, Bab ve Tel Abyad yerleşimleri başta olmak üzere ülke genelinde hissedildi.

Suriye Sivil Savunma (Beyaz Baretliler) ekiplerinden yapılan açıklamaya göre, deprem nedeniyle yaralananlar oldu.

Afrin'in Cinderes beldesinde daha önce hasar gören 2 bina ile 1 minare yıkıldı, Halep ve İdlib kırsalında bazı binalar hasar gördü.

Yaralıların tedavi altına alındığı ve hasar tespit çalışmalarının sürdüğü kaydedildi.

Deprem Lübnan'da başkent Beyrut başta olmak üzere tüm kentlerde hissedildi. Paniğe kapılan vatandaşlar dışarı çıkarak toplanma alanlarına geçti.

Hatay merkezli deprem, Ürdün, Irak, Filistin, İsrail ve Mısır'da da hissedildi.

İÇİŞLERİ BAKANI SOYLU'DAN AÇIKLAMA

İçişleri Bakanı Soylu deprem sonrasında yaptığı açıklamada, depremde 3 kişinin öldüğünü, 213 kişinin ise yaralandığını söyledi.

detaylar ekleniyor...

 

 

Yorumlar