Hasan Akar kimdir, nerelidir?

Hasan Akar kimdir, nerelidir, ne iş yapıyor, neden hedef alınıyor, tepkilerin sebebi nedir soruları merakla cevap arıyor.

Google Haberlere Abone ol
Hasan Akar kimdir, nerelidir?

Hasan Akar, en son Akşener'in haraketleriyle gündeme geldi. Akşener katıldığı bir toplantıda üç yıl önce yaptığı bir konuşma nedeniyle Hasan Akar'ı hedef aldı. Peki, Hasan Akar kimdir, nerelidir, ne iş yapıyor ve neden hedef alınıyor? 

Nur Cemaat'inin Okuyucular kolunun hocalarından olduğu belirtilen Hasan Akar'ın Mustafa Kemal Atatürk'ün annesi için, "genelevde çalışmış" dediği için hakkında dava açılmıştı. Akar, açılan dava sonrasında tutuklanmıştı. 

Hasan Akar üç yıl önce, TVNet'te yayımlanan "Derin Tarih" isimli programda Atatürk'e yönelik sözler büyük tepki çekmiş, programa ilişkin soruşturma başlatılmıştı. Bu kez Nur Cemaati'nin 'Okuyucular' kolunun 'hocalarından' Hasan Akar'ın da Atatürk'e yönelik skandal ifadelerinin bulunduğu bir video sosyal medyada paylaşıldı.

Derin Tarih dergisi Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Erdoğan, geçtiğimiz günlerde Mustafa Kemal Atatürk ile ilgili yazısı nedeniyle hapis cezası almıştı.

Hasan Akar, skandal videoda Mustafa Kemal Atatürk için "1938'de geberen p.ç" ve annesi Zübeyde Hanım için "Annesi resmi kayıtlarda genelevde çalışıyor" diyor. Hakaret ve küfürleri için "Merak etmeyin, 98'de faturasını ödedim" diyen Akar, Atatürk'ün "Ali Rıza efendi değil, 'Abdüş' denen bir adamın" oğlu olduğunu savunuyor. Hasan Akar'ın Atatürk'e yönelik hakaretlerine sosyal medyada büyük tepki geldi.

HASAN AKAR KİMDİR?

Nur Cemaati'nin hocası Hasan Akar, cemaatin en çok tanınan hocalarından biridir. İstanbul’da faaliyet gösterip Nur Cemaati talebelerine eğitim veriyor. Son olarak Atatürk ve ailesine ağır küfür ve hakaretlerde bulunarak dikkatleri üzerinde topladı. Hasan Akar, sosyal medyada paylaşılan videosunda Atatürk hakkında ve Zübeyde Hanım için ağır ifadeler kullanmıştı.

Akşener 3 yıl aradan sonra yeniden gündeme getirdi. Atatürk'ün pek çok batı ülkesinden önce kadınlara seçme ve seçilme hakkı verdiğini kaydeden Akşener, "Aslında vermedi. Aslında bize duyduğu saygıyla 'Bu sizin hakkınızdır, alın' dedi. Peki biz ne yaptık? Ben STK'lardan gelirim. Kadın hakları derneklerinin içinden gelirim. Biz maalesef elimize aldığımız o mirası yeteri kadar yayamadık. Ben Meral Akşener; İzmit'in Gündoğdu Köyü'nden çıkmış bir ailenin kızıyım. Atatürk'ün anasının adını taşıyan Zübeyde Hanım Şehit Aileleri Derneği'nin uzun yıllar başkanlığını yaptım, yöneticiliğini yaptım. Atatürk'ün o mübarek anasının genelevde çalıştığını söyleyen bir şerefsize gereğini yapamadım. Özür diliyorum. Sarayda ağırlandı o şerefsiz, sarayda ağırlandı o ahlaksız. Gereğini yapamadım özür dilerim, özür." dedi.


 

Yorumlar