Hamas'tan BM Ortadoğu Barış Koordinatörü Mladenov'a kınama

- Hamas: - "Mladenov'un işgalcilerin işlediği suçları, halkımıza yönelik tehditlerini ve meşru müdafaa hakkını görmezden gelen açıklamalarını şiddetle kınıyoruz"

Google Haberlere Abone ol
Hamas'tan BM Ortadoğu Barış Koordinatörü Mladenov'a kınama

GAZZE (AA) - Hamas, Birleşmiş Milletler (BM) Ortadoğu Barış Süreci Özel Koordinatörü Nikolay Mladenov'un "İsrail'le yaşanan her gerginlikten Filistinli grupları sorumlu tutan açıklamasını kınadı.

Hamas'tan yapılan yazılı açıklamada, "Mladenov'un işgalcilerin suçlarını, halkımıza yönelik tehditlerini ve meşru müdafaa hakkını görmezden gelen açıklamalarını şiddetle kınıyoruz." denildi.

Açıklamda, BM Ortadoğu Barış Süreci Özel Koordinatörünün açıklamalarının "İsrail vizyonu tarafını tutmak ve Filistin halkına karşı işlediği suçların üstünü örtmek" olarak değerlendirildi.

Mladenov, dün sosyal medya hesabı Twitter'de yaptığı paylaşımda, "Gaze'deki silahlı grupların pervasız tasarrufları ve açıklamaları, tehlikeli bir tırmanışa neden olabilir. Filistinliler Gazze'deki insani krizin çözümü ve meşru makamların geri döndürülmesi için bir yola girdi. Radikaller dikkatlerini dağıtmamalı." ifadelerini kullanmıştı.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, dün İsrail ordusunun Gazze sınırındaki tüneli patlatmasının ardından Filistinli gruplar tarafından kendilerini hedef alan bir saldırı gerçekleştirilmesi durumunda "sert karşılık" vereceklerini belirtmişti.

İsrail, 30 Ekim'de Gazze Şeridi sınırında Filistin'deki İslami Cihad Hareketi'ne bağlı bir tüneli patlatmış, olayda 12 kişi hayatını kaybetmişti.

İsrail ordusunun bugün ise Gazze Şeridi sınırında geniş çaplı askeri tatbikat başlattığı bildirilmişti.

Yorumlar