Haluk Pekşen neden öldü? Sebebi belli oldu

Haluk Pekşen neden öldü konusuyla ilgili olarak internette yer alan iddialar sonrasında hedefteki hastane olan Acıbadem Hastanesi'nden açıklama geldi. Pekşen'in kızı, babasının ilk rahatsızlığında Acıbadem Hastanesinin acil servisine kaldırıldığını ancak teşhis konulamadığını savundu.

Google Haberlere Abone ol
Haluk Pekşen neden öldü? Sebebi belli oldu

Haluk Pekşen neden öldü, ihmal sonucu mu öldü yoksa farklı nedenlerden dolayı mı hayatını kaybetti soruları CHP'li eski Milletvekili Pekşen'in hayatını kaybetmesinden sonra merakla sorulan sorular arasında yer almaya başladı. Pekşen ailesinin iddiasına göre Haluk Pekşen, daha önce kaldırıldığı Acıbadem Hastanesi'nin acil servisinde doğru teşhis konulamadığı için hayatını kaybetti. Hastaneden yapılan açıklamada ise iddialarla ilgili inceleme başlattıkları belirtildi. Peki, Pekşen neden öldü, ailesi ne diyor? 

Haluk Pekşen’in 15 Ağustos Pazartesi akşamı yemek yerken rahatsızlandığını ve bunun üzerine Acıbadem Bodrum Hastanesi’nin acil servisine gittiklerini belirten Ezgi Pekşen, “Göğsünde bir yanma hissettiğini, bu acının yemek esnasında başladığını ifade etti. Yapılan tahlil sonucunda kan değerleri referans aralıkları içerisinde, EKG’si de normal çıktı” ifadelerini kullandı.

Ezgi Pekşen, ağrı kesici verip kendilerini eve gönderdiklerini ancak babasının acısının tüm gece devam ettiğini kaydetti. Sabah erken saatte yeniden hastaneye gittiklerini aktaran Pekşen, doktorların yine ‘her şeyin normal olduğunu’ söylediğini, buna rağmen Haluk Pekşen’in hastaneye yatmak istediğini, babasının o gece tansiyonunun yükselip alçaldığını ve ateşinin çıkmaya başladığını kaydetti.

17 Ağustos Çarşamba günü Haluk Pekşen’in tüm değerlerinin yükseldiğini ve vücutta enfeksiyon oluştuğunu dile getiren Pekşen, doktorların zatürre başlangıcı tahmininde bulunsalar da teşhis koyamadıklarını belirtti.

YANLIŞ TEŞHİS KONULDU İDDİASI

Ezgi Pekşen bu aşamadan sonra babası Haluk Pekşen’i ambulansla Ankara Güven Hastanesi’ne getirdiklerini ifade ederek, süreci şöyle anlattı:

“Bir süre sonra “iyileştin” diye taburcu ettikleri babam daha da kötüleşti ve uçak ambulansla Ankara Güven Hastanesi’ne getirdik. Doktorlar yemek borusunun 32.cm’nde kalp hizasında delik olduğunu fark ettiler ve babama sordular.

Babam da balık yediği sırada fenalaştığını ve bunu Acıbadem’de ifade ettiğini söyledi. Ancak artık enfeksiyon kalp zarına yol yapmıştı, değerleri çok artmış ve uygulanan yanlış tedavi sebebiyle bağışıklık sistemi çökmüştü. Doktorlar ellerinden geleni yapsalar da 22 gün geçmişti.

Benim canım babam her zamanki gibi elinden gelen tüm mücadeleyi verdi ancak 1 ay dayanabildi. Yaşadığımız bu acıyı hazmedemiyoruz, yüreğimiz yanıyor. 'Size anjiyo yapalım' demek yerine 'Size endoskopi yapalım' deseler şuan Haluk Pekşen aslanlar gibi yanımızda olacaktı.

Ancak babama konulan yanlış teşhis gibi yanlış bilgilerle insanların kandırılmasını kendi vicdanımıza yediremeyiz. Babamın durumunun aşı ile hiçbir ilgisi yoktur.”

ACIBADEM SAĞLIK GRUBU’NDAN AÇIKLAMA

15 Ağustos 2022 tarihinde Acıbadem Bodrum Hastanemizin Acil Servis’ine başvurmasıyla tedavi süreci başlayan ve sonrasında Ankara’ya sevk edilerek tedavisine devam edilen hastamız Sayın Haluk Pekşen’in hayatını kaybetmesi, hepimizi derinden üzmüştür. Kendisine Allah’tan rahmet, ailesine ve sevenlerine sabırlar diliyoruz.

Sosyal medyada ve basında yer alan, merhum Haluk Pekşen’in kurumumuzdaki tedavi sürecine ilişkin iddialarla ilgili gerekli inceleme tarafımızca başlatılmıştır. Bu inceleme hızla gerçekleştirilip, sonuçları ilgili kurum ve kuruluşlarla paylaşılacaktır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

HALUK PEKŞEN KİMDİR?

Haluk Pekşen 11 Eylül 1961 tarihinde Trabzon'un Yomra ilçesinde dünyaya geldi.

İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu.

Haluk Pekşen neden öldü, Acıbadem Hastanesi açıklama yaptı
Haluk Pekşen neden öldü, Acıbadem Hastanesi açıklama yaptı

 

1987 yılında avukat olarak çalışmaya başladı. Önce Sosyal Demokrasi Partisi, 1992 yılından itibaren de CHP üyeliğinde bulundu.

2015-2018 yılları arasında CHP Trabzon milletvekilliği yaptı.

Evli ve iki çocuk babası olan Pekşen, İngilizce bilmekteydi.

Pekşen, 16 Eylül 2022'de zatürre tedavisi gördüğü Ankara'daki bir hastanede 61 yaşında ölmüştür.

18 Eylül'de Ankara Kocatepe Camii'nde düzenlenen cenaze töreninin ardından Cebeci Asri Mezarlığına defnedildi.


 

Yorumlar