Acıbadem kimin, sahibi kimdir, nerelidir?

Türkiye'nin en büyük özel sağlık kuruluşlarının başında gelen Acıbadem kimin, sahibi kimdir, nerelidir? Acıbadem Holding olarak resmi kayıtlarda geçen firmanın onlarca özel hastanesi bulunuyor.

Google Haberlere Abone ol
Acıbadem kimin, sahibi kimdir, nerelidir?

Acıbadem kimin, sahibi kimdir, nerelidir, ne iş yapıyor, mesleği nedir soruları son günlerde merakla soruluyor. Acıbadem Holding olarak sektörde yer alsa da bünyesinde onlarca özel sağlık kuruluşu bulunmaktadır. 

Resmi kayıtlarda veya belgelerde adı tam olarak Acıbadem Sağlık Yatırımları Holding A.Ş. olarak geçiyor.

Acıbadem Holding'in merkezi İstanbul'da bulunuyor.

Şirketin yönetim kurulu başkanlığını eski TFF başkanı Mehmet Ali Aydınlar yapmaktadır.

Acıbadem kimin, sahibi kimdir, nerelidir?
Acıbadem kimin, sahibi kimdir, nerelidir?

 

Türkiye Mehmet Ali Aydınlar'ı Aziz Yıldırım'a rakip olarak Fenerbahçe başkanlığına adaylığı döneminden ve TFF başkanlığı dönemlerinden hatırlıyor.

Holdingin temelleri 1991 yılında İstanbul'da Acıbadem Kadıköy Hastanesi'nin açılmasıyla atılmıştır.

1995 yılında Acıbadem Bağdat Caddesi Tıp Merkezi 'nin açılmasıyla zincir bir sağlık grubuna dönüşmüş, ilerleyen yıllarda çeşitli yerlerde tıp merkezleri açarak büyümesini sürdürmüştür. 2000 yılında İMKB'de işlem görmeye başlamıştır.

2011 yılında imzalanan bir anlaşmayla Singapur merkezli Integrated Healthcare Holdings Sdn. Bhd. (IHH) şirketi şirket hisselerinin büyük çoğunluğunu elinde bulundurmaktadır.

Ayrıca holdingin adını taşıyan Acıbadem Sağlık ve Eğitim Vakfı adında bir vakıf kuruluşu ile eğitim ve sosyal sorumluluk faaliyetleri bulunmaktadır.

Acıbadem Üniversitesi bu doğrultuda kurulmuştur.

MEHMET ALİ AYDINLAR KİMDİR?

Mehmet Ali Aydınlar,  24 Temmuz 1956 tarihinde Malatya'nın Arapgir ilçesinde doğdu.

Acıbadem Sağlık Grubu Başkanı ve Türkiye Futbol Federasyonu'nun eski başkanıdır (2011-12).

1956 yılında Arapgir'de dünyaya geldi. 1981 yılında mali müşavir olarak iş hayatına başladı. 1993 yılında Acıbadem Hastanesi'ni kurdu. Bugün bu hastane pek çok kulübün sağlık sponsorudur. Eskiden sponsor olduğu Fenerbahçe (kadın voleybol takımı)'nı pek çok başarıya ulaştırdı. Acıbadem Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanıdır.

Dünyaca ünlü sporcuları Türkiye'ye getirdi. 2008'de TFF yönetim kuruluna seçildi. Ayrıca, memleketi Arapgir'e bir Anadolu öğretmen lisesinin yapılmasını sağladı ve buraya trafik kazasında kaybettiği oğlu Kerem Aydınlar'ın adını verdi. 29 Haziran 2011'de Türkiye Futbol Federasyonu'nun kırkıncı başkanı seçildi. 31 Ocak 2012'de TFF başkanlığından istifa etti. 22 Ekim 2013 tarihinde, Fenerbahçe'de başkanlık seçimlerine aday olduğunu açıkladı.

Kasım 1992 ara yerel seçimlerinde Anavatan Partisi'nden İstanbul, Bahçelievler Belediye Başkanlığı'na aday olmuş ancak kazanamamıştır.

Mehmet Ali Aydınlar, Forbes Türkiye'nin 2017'de hazırladığı “En Zengin 100 Türk” listesinde 1.2 milyar dolarlık servetiyle 22. sırada yer almaktadır.

Mehmet Ali Aydınlar'ın 2 çocuğu oldu. Oğlu Kerem Aydınlar, askerlik görevini yaptığı sırada 2008 yılının nisan ayında geçirdiği trafik kazasında öldü. Anısına Kerem Aydınlar Vakfını kurdu ve oğlunun adını taşıyan çok sayıda okul, cami ve kampüs inşa etti.[3] Kızı Zeynep ise İstanbul Başakşehir takımının CEO'su Mustafa Eröğüt ile evlidir.


 

Yorumlar