Haluk Levent hasta mı, hastalığı neydi, atlattı mı?

Haluk Levent hasta mı, hastalığı nedir soruları son dönemlerde ünlü şarkıcıyı tanıyan bilenler veya hayranları tarafından merakla soruluyor. Çünkü, şu ana kadar sürekli başkalarının dertlerine derman olmaya çalışan, hastalara şifa bulunmasına yardımcı olan Levent'in kendisi bir hastalıktan müzdarip

Google Haberlere Abone ol
Haluk Levent hasta mı, hastalığı neydi, atlattı mı

Haluk Levent hasta mı, hastalığı neydi, atlattı mı?, rahatsızlığı ciddi mi yoksa tedavi edilebilir bir hastalık mı soruları hayranları tarafından merakla soruluyor. Peki, Haluk Levent gerçekten hasta mı hastalığı nedir? 

Haluk Levent

 

Haluk Levent şarkıcı ve Anadolu rockının ilk temsilcilerinden biri olmasının yanında yardımsever kişiliğiyle de biliniyor. Yardıma ihtiyacı olanların yardımına koşan, dertleriyle dertlenen Haluk Levent, bunun için AHBAP isminde bir derneğin kurulmasına da öncülük etmiş durumda. Şu ana kadar Türkiye genelinde birçok kişinin imdadına yetişerek onlara yardımcı olan sanatçı son dönemlerde biraz da kendi hastalığıyla gündeme gelmeye başladı. 

Haluk Levent en son yangın, sel ve heyelanlarda mağdur olan vatandaşlara yardım ettikten sonra kendisiyle ilgili de bir paylaşımda bulunmuştu.

Levent, paylaşımında bir hastalığının olduğunu ve bu konuda bilgi, fikir sahibi olanların kendisine yardımcı olmasını istemişti. 

Haluk Levent hasta mı, hastalığı nedir?
Haluk Levent

 

Sosyal paylaşım sitesi Twitter'dan paylaşım yapan ünlü sanatçı, kollarında ve ayak diz kapaklarında egzama-sedef benzeri bir sorun olduğunu belirterek, durum vücuduna yayılmadan tedavisini yaptırmak istediğini söyledi.

Durumun 1 yıldır devam ettiğini ve merhemlerin fayda etmediğini aktaran Levent, takipçilerine "Haydi şimdi sıra sizde. Bulun şu tedaviyi" diye seslendi.

Ünlü sanatçının paylaşımı şu şekilde: "Şu anda kollarımda ve ayak diz kapaklarımda egzama-sedef benzeri bi şey var. Vücuduma yayılmadan tedavisini yaptırmak istiyorum. Bir türlü olmadı. Bi yerlere gittim merhemler fayda etmedi. Hadi şimdi sıra sizde? Bulun şu tedaviyi. Kaşınıyor yaa. 1 yıldır kaşınıyor mübarek."

HALUK LEVENT KİMDİR?

Haluk Levent, 26 Kasım 1968 tarihinde Adana'nın Yüreğir ilçesindeki Yamaçlı mahallesinde dünyaya geldi. 9 kardeşin 8.'si olan Haluk Levent, bir röportajında ailesinin Nusayri olduğunu fakat Arap olmadıklarını ifade etti.

İlkokulu Sabancı İlköğretim Okulu'nda okudu. Adana Atatürk Lisesi'nden mezun oldu. Sonra sırasıyla Karadeniz Teknik Üniversitesi Orman Mühendisliği, Ankara Üniversitesi Kastamonu Meslek Yüksek Okulu Bilgisayar Programcılığı, Orta Doğu Teknik Üniversitesi Fizik Bölümü ve Ankara Üniversitesi Muhasebe bölümlerinde öğrencilik yaptı fakat hiçbirini tamamlayamadı. Üniversite giriş sınavlarını kazanmasına karşın eğitimini istikrarlı bir şekilde sürdüremedi. Bu durumun ailesinin maddi sıkıntıları da etkili oldu.

Haluk Levent hasta mı, hastalığı nedir?
Haluk Leven

 

Sınavlarla geçen bu yıllar içinde ticaretle uğraşan Haluk Levent, başarısız bir ticaret adamı olarak Adana'dan ayrıldı ve kendini yollara verdi. İlk albümünün 'Yollarda' adını alması da bu günlerdeki deneyimlerin sebebidir. Birçok şehirde dolaşıp şarkı söyledi. Kimi zaman hasta bir kız çocuğu için sokak sokak dolaşıp şarkı söyleyerek para toplamaya çalıştı. Bu çabaların bazılarında başarılı oldu.

1992 yılında İstanbul'a geldi. Ortaköy'de çeşitli barlarda çalıştı. Yıldıray Gürgen ile tanıştı. Bununla beraber Serdar Öztop ve Akın Eldes gibi kaliteli müzisyenlerle çalışıp albümlerinin kalitesinin artmasını sağladı 1990'da başladığı albüm çalışmaları zahmetli ve yıldırıcı üç yılın ardından meyvesini verdi. 1993 Temmuz'unda Yollarda albümünü çıkarttı. Bu albüm aynı zamanda Anadolu rock müziğinin ortaya çıktığı 70'lerden sonra ikinci yükseliş döneminin ilk eserlerindendir. Aynı yıl Moğollar da 20 yıl aradan sonraki ilk albümünü çıkartmıştır. Yollarda hiç beklenmedik bir şekilde yaklaşık iki yüz binlik satış rakamına ulaştı. Bu, Türkiye Müzik piyasasında açılan yeni bir kulvarın ardından milyonları sürükleyeceğine dair ilk işaret gibiydi.

İlk albümün ardından 1995 Ekim'inde Bir Gece Vakti bir milyona yaklaşan satış rakamı yakaladı. Yine 1996'nın hemen sonunda Arkadaş albümü piyasaya çıktı. Bu albümle sanatçı, Anadolu rock müziğin müzikal anlamda en başarılı örneklerinden birine imza atmıştır. Sanatçı Arkadaş albümü için "Bu albümle dünya standartlarını yakaladım" demektedir.

9 AY HAPİS YATTI

Yaklaşık 10 yıldır kurtulamadığı ticari bir dava nedeniyle Ağustos 1997'de 9 ay cezaevinde kaldı. Cezaevindeyken uzun saçlarını kesip Akkuyu'ya, yapılması düşünülen nükleer santral projesinin protesto gösterilerine yolladı.

Cezaevine girmeden önce oluşturmuş olduğu kayıtlarla 'Mektup' albümünü çıkarttı. 'Mektup' içeriden dışarıya yazılmıştı ve dışarıda bu 'Mektup'u yüz binlerce kişi okudu. İçerde de boş durmadı ve 'Kedi Köprüsü' adlı ilk kitabını yazdı.

Cezaevinden çıktıktan sonra yeni albümü 'Yine Ayrılık'ı Eylül 1998'de çıkarttı. Askerlik görevi sırasında Türkiye'nin pek çok kentinde konserler verdi. İzin günlerinin hepsini stüdyoda geçirdi.

1999 depreminin ardından İzmit'te kurulan çadır kentlerde bizzat çalıştı. Depremzedeler yararına konserler verdi.

2000'in hemen başında www.leyla.com'u çıkarttı. Gittikçe dijitalleşen bir dünyada duyguların da dijitalleştiğinden dem vurdu, 'Kamyoncunun Türküsü' şarkısıyla Susurluk'a gönderme yaptı.


 

Yorumlar