Halk arzda bu hafta iki yeni şirket var

Bu Hafta Borsa İstanbul'da İki Şirket Hisselerini Halka Arz Edecek: Batı Ege GYO ve Çates Elektrik

Google Haberlere Abone ol
Halk arzda bu hafta iki yeni şirket var

Borsa İstanbul'da bu hafta iki önemli şirket, hisselerini halka arz etmek için adım atıyor. Batı Ege GYO ve Çates Elektrik, yatırımcılara hisselerini sunacak olan şirketler olarak öne çıkıyor. Her iki şirketin halka arz süreci, 30 Kasım - 1 Aralık tarihlerinde talep toplama ile başlayacak.

ÇATES ELEKTRİK HALKA ARZINDA DETAYLAR

Çatalağzı Termik Santrali'nin sahibi olan Çates Elektrik Üretim A.Ş., halka arzında toplamda 33 milyon 50 bin adet hisseyi 57.15 TL sabit bir fiyatla satışa sunacak. Bu halka arza katılmak isteyen yatırımcılar, payların yüzde 70'ini bireysel olarak elde edebilecekler. İnfo Yatırım liderliğinde gerçekleşecek olan halka arzın toplam büyüklüğü ise 1.8 milyar TL olacak. Çates Elektrik hisselerinin halka açıklık oranı ise yüzde 20.01 olarak belirlendi.

BATI EGE GYO HALKA ARZI

Batı Ege Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (Begyo), 290 milyon adet hissesini 3 TL fiyatla halka arz edecek. Bu halka arza katılmak isteyen yatırımcılar, payların yüzde 70'ini bireysel olarak elde edebilecekler. Halk Yatırım liderliğinde gerçekleşecek olan halka arzın toplam büyüklüğü ise 870 milyon TL olacak. Katılım Endeksi'ne uygun olmayan hisselerin halka açıklık oranı yüzde 35.58 olarak belirlendi.

Bu iki şirketin halka arzı, yatırımcılar için yeni fırsatlar sunarken, Borsa İstanbul'un dinamizmini artırmaya yönelik önemli bir adım olarak karşımıza çıkıyor.

 

Yorumlar