Hakan Atilla, Pasaportuna El Koyulması Kararına Karşı Açtığı Davayı Kazandı

Eski Halkbank Genel Müdürü Hakan Atilla, pasaportuna el konulması kararına karşı açtığı davayı kazandı.

Google Haberlere Abone ol
Hakan Atilla bakanlığa açtığı davayı kazandı

Eski Halkbank Genel Müdürü ve Borsa İstanbul'un eski Genel Müdürü Hakan Atilla, pasaportuna el konulmasının ardından İçişleri Bakanlığı'na bağlı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'ne karşı yürütmenin durdurulması talebiyle açtığı davada lehine karar çıkarttı. Atilla'nın pasaportunun iadesine yönelik mahkeme kararı, dava sürecinin sonucunda kendisine olumlu bir sonuç getirdi.

PASAPORTUNA EL KONULMASI VE DAVA SÜRECİ

Hakan Atilla, ABD'de İran'a yönelik yaptırımların delinmesi suçlamasıyla yargılandığı ve 28 ay tutuklu kaldıktan sonra Türkiye'ye dönüş yaptığı bir dönemde, Kıbrıs'a seyahat etmek istediği sırada pasaportuna el konulmuştu. El koyma işlemi sonrası, herhangi bir gerekçe bildirilmeden Atilla'nın seyahat özgürlüğü kısıtlandı. Bu durum üzerine, Atilla konuyla ilgili olarak hukuki yollara başvurdu.

MAHKEME KARARI VE SONUÇLARI

10Haber'de yer alan Ersin Eroğlu'nun haberine göre, mahkeme Hakan Atilla'nın yaptığı başvuruyu haklı bularak, pasaportuna el konulması işleminin durdurulması ve pasaportun iadesi yönünde karar verdi. Verilen karar, Atilla'nın pasaportuna el konulması kararının hukuka aykırı olduğunu ve kişisel haklarının ihlal edildiğini ortaya koydu.

Hakan Atilla davası, Türkiye'de ve uluslararası alanda büyük ilgi gören bir dava olmuş ve Atilla'nın Türkiye'ye dönüşü sonrasında yaşanan bu gelişme, hukuki süreçlerin ve kişisel hakların korunması açısından dikkate değer bir örnek teşkil etmektedir.

Yorumlar