Hafter'in sözcüsünden Türk askerine küstah tehdit

BAE, Mısır, Rusya ve Fransa'nın desteğini alarak meşru hükümeti düşürmenin peşinde olan Hafter Türk askerinin bölgeye gitmesi ile köşeye sıkıştı. Ağabeylerinin yardıma koşması ile Hafter, masaya oturmayı kabul etti.

Google Haberlere Abone ol
Hafter'in sözcüsünden küstah açıklama

Libya'da BAE, Mısır, Rusya ve Fransa'nın desteğiyle hakimiyet kurmaya çalışan dabreci Halife Hafter, Türkiye ile Ulusal Mutabakat Hükümeti arasında imzalanan askeri mutabakatla Türk askerinin bölgeye gitmesinin ardından köşeye sıkıştı.

Darbeci Hafter'i destekleyen ülkeler Türkiye'nin bölgeye asker göndermesinin hemen ardından uzun süren sessizliği bozarak masaya oturmayı teklif etti. Türkiye'nin hamlesiyle tüm planlar alt-üst olurken Hafter ve destekçileri yeni arayışlar içerisine girdi. 

Hafter cephesi ise bir yandan kendilerini destekleyen ülkelerden Türkiye'nin çekilmesini isterken bir yandan da küstah açıklamalar yapmaya başladı.

"TÜRK ASKERİNİN SONU GELECEK"

Halife Hafter komutasındaki Libya Ulusal Ordusu Sözcüsü Ahmed el-Mismari, Türkiye'nin Libya'ya asker gönderme kararına ilişkin açıklamalarda bulundu.

El-Mismari, oldukça küstah bir şekilde Türk askerini tehdit etti.

Mismari, "Trablus sahillerinde Türk askerlerinin sonu gelecek" ifadelerini kullandı.

ALAY KONUSU OLDU

Mismari'nin yaptığı açıklamaların ardından sosyal medyada bir çok kullanıcı açıklamaları fazla cesur bulurken, Mismari'nin açıklamaları alay konusu oldu.

Yorumlar

TR.ER BU ŞEBELEK DEĞİLMİYDİ TRABLUS A GİRMEMİZİ BİR TÜRK TOPÇUSU DİYE TV DE AĞLAYAN.SPİKER KADIN BİLE ONLARIN BECERİKSİZLİĞİNE AKIL ERDİREMEMİŞTİ.TABİ O SPİKER KADINDA ÖLDÜ NE HİKMETSE.BİR TÜRK TOPCUSU İLE BAŞ EDEMEYEN PALYAÇO DÜNYANIN EN BÜYÜK ORDULARINDAN BİRİ HAKKINDA BÖYLE KONUŞURKEN YADA KONUŞTURULURKEN ALTINA BEZ BAĞLAMIŞTIR.