Haaland Müslüman mı, hangi dine mensup, nereli, kimdir?

Haaland Müslüman mı, Avrupa'nın en başarılı genç futbolcularından Haaland'ın dini nedir, aslen nerelidir, soruları merakla soruluyor.

Google Haberlere Abone ol
Haaland Müslüman mı, hangi dine mensup, nereli, ki

Haaland Müslüman mı, hangi dine mensup, nereli, kimdir? Erling Haaland Müslüman mı, Avrupa'nın en başarılı genç futbolcularından Haaland'ın dini nedir, aslen nerelidir, soruları merakla soruluyor.

Avrupa futbolunun Müslüman oyuncu sayısı her geçen daha da artıyor.

Özellikle de Cezayir, Fas, Tunus, Mısır gibi ülkeler ile Türkiye'den Avrupa'ya giden ailelerin çocuklarının futbola olan ilgisi Avrupa futbolundaki Müslüman sayısını hayli artırmış durumda.

Avrupa'nın en büyük futbolcuları arasında da Müslüman futbolcular olduğu biliniyor. Örneğin Salah. 

YENİ REKORLAR KIRIYOR

Manchester City'nin yaz transfer döneminde Borussia Dortmund'dan renklerine bağladığı Norveçli yıldız Erling Haaland, Premier Lig'in ardından UEFA Şampiyonlar Ligi'nde gösterdiği performansla da gündemden düşmüyor.

Manchester City, Premier Lig ve Şampiyonlar Ligi'nde şu ana kadar oynadığı 11 maçta 40 gol atarak İspanyol teknik adam Pep Guardiola yönetimindeki en göz kamaştırıcı sezon başlangıcını yaparken, bu gollerin yarısının (19) altında 22 yaşındaki yeni transferinin imzası var.

Takım arkadaşı Jack Grealish'in "Hayatımda onun gibisini görmedim. Her zaman doğru zamanda, doğru yerde olmasını sağlayan bir içgüdüsü var. Muhtemelen şimdiye kadar gördüklerimin ya da birlikte oynadıklarımın en iyisi." dediği Haaland, Şampiyonlar Ligi'nde dün akşam Kopenhag karşısında 32 dakikada iki gol atarak 5-0'lık farklı galibiyetin fitilini ateşledi.

Sezon başında topla buluşma sayıları İngiliz basınında dalga konusu olan Haaland, attığı gollerle üzerindeki spot ışıklarının keyfini çıkarırken, dünya yıldızlarının rekorlarını yakın zamanda kıracağının sinyallerini veriyor.

Danimarka temsilcisi karşısında attığı iki golle Şampiyonlar Ligi'ndeki toplam gol sayısını 22 karşılaşmada 28'e çıkaran Norveçli yıldız, maç başına 1,27'lik gol ortalamasına ulaştı.

Haaland, bu ortalamasıyla organizasyon tarihindeki 98 takımdan daha iyi bir performans sergiledi.

Haaland, Avrupa futbolunun bir numaralı organizasyonunda Salzburg formasıyla 6 maçta 8, Borussia Dortmund ile 13 maçta 15, Manchester City ile de 3 maçta 5 gol kaydetti.

RONALDO, MESSİ VE LEWANDOWSKİ'Yİ GERİDE BIRAKTI

Şampiyonlar Ligi'nde 27'şer golü bulunan Rivaldo ve Luis Suarez'i geride bırakan Haaland, gol ortalamasıyla organizasyon tarihine damga vurmuş Cristiano Ronaldo, Lionel Messi ve Robert Lewandowski gibi yıldızların üzerine yerleşti.

Haaland ve turnuvada en az 20 gol atmış futbolcuların maç başına ortalamaları şöyle:

Futbolcu Gol Sayısı Maç Sayısı Ortalama
Erling Haaland 28 22 1,27
Robert Lewandowski 89 109 0,82
Lionel Messi 127 159 0,8
Ruud van Nistelrooy 56 73 0,77
Cristiano Ronaldo 140 183 0,77
Harry Kane 20 27 0,74
Kylian Mbappe 36 56 0,64
Karim Benzema 86 144 0,6

 

20 maçlık performansı rekorların habercisi

Haaland, Şampiyonlar Ligi'nin vazgeçilmesi haline gelen birçok yıldız futbolcuyu sadece maç başına gol ortalaması istatistiğinde değil, ilk 20 maçında ulaştığı gol sayısında da geride bıraktı.

Haaland ve rakiplerinin ilk 20 maçtaki gol sayıları şöyle:

Futbolcu Gol Sayısı
Erling Haaland 25
Harry Kane 15
Kylian Mbappe 12
Karim Benzema 12
Robert Lewandowski 11
Lionel Messi 8
Cristiano Ronaldo -

 

 İNGİLTERE TARİHİNE DE GEÇTİ

Erling Haaland, bir İngiliz takımının formasıyla Şampiyonlar Ligi'ndeki ilk üç maçında gol atma başarısını gösteren üçüncü futbolcu oldu.

Daha önce Arsenal formasıyla Marouane Chamakh, Manchester City ile de Ferran Torres bu başarıya ulaşmıştı.

11 FARKLI TAKIMIN AĞLARINI SARSTI

Haaland, 4 sezonluk Şampiyonlar Ligi kariyerinde Beşiktaş'ın da aralarında yer aldığı 11 farklı takıma gol attı.

Norveçli futbolcu, "Devler Ligi"nde Sevilla'ya 6, Genk ve Club Brugge'e 4'er, Beşiktaş ve Napoli'ye 3'er, Paris Saint-Germain ve Kopenhag'a 2'şer, Borussia Dortmund, Lazio, Liverpool ve Zenit'e de 1'er gol kaydetti.

- SOL AYAĞIYLA ATTI, PENALTI KAÇIRMADI

Şampiyonlar Ligi'ndeki 28 golünün 20'sini sol ayağıyla atan Haaland, 5 golü sağ ayağıyla, 3 golü de kafa vuruşla kaydetti.

Organizasyonda üç penaltı atışı kullanan Norveçli futbolcu, üçünü de gole çevirdi.

Haaland, 28 golünün 15'ini ilk yarıda, 13'ünü ise ikinci yarıda rakip filelere gönderdi.

HAALAND HAKKINDA İLGİNÇ BİLGİLER

1. İngiltere Milli Takımı'na gidebilirdi

Erling Haaland'ın babası Alf-Inge, eşi hamile olduğu esnada Leeds United forması giyiyordu.

Yorkshire şehrinde dünyaya gelen Erling Haaland, İngiltere Milli Takımı'nı seçme hakkına sahip oldu ancak babasının yolundan gitmeyi tercih eden genç yıldız Norveç Milli Takımı'nı tercih etti ve ilk resmi maçına 5 Eylül 2019'da çıktı.

Haaland Müslüman mı?
Haaland Müslüman mı?

 

2. Hem annesi hem de babası sporcu

Erling'in babasının eski futbolcu olduğu bilinen bir gerçek. Ancak sadece babası değil, annesi Gry Marita da Norveç'te heptatlon şampiyonluğu elde etti.

3. Uzun atlamada dünya rekoru

Yanlış duymadınız. Haaland, 5 yaş altı kategoride 2006 yılında 1.63 metreyle uzun atlamada dünya rekoru kırdı.

Futbolun yanı sıra hentbol ve kros kayağına ilgi duyuyor.

4. Kanat oyuncusu olarak başladı

2000 doğumlu futbolcu şu anda dünyanın en etkili santrforları arasında gösteriliyor olabilir; ancak 15 yaşında Bryne ile ilk maçına çıktığında sol kanatta oynamıştı.

5. Hoffenheim onu reddetti

2016 yılında Haaland, Bundesliga ekibi Hoffenheim'da bir hafta süren seçmelere katıldı ancak genç oyuncunun ücret talepleri gerekçe gösterilerek transfer gerçekleşmedi.

Haaland'ın temsilcilerinin aylık 5 bin euro talep ettiği, Hoffenheim'ın ise 2 bin euro önerdiği belirtildi.

Haaland Müslüman mı?
Haaland Müslüman mı?

 

6. Juventus 2018'de Haaland'ı istedi

Haaland bu yaz Juventus ile de gündeme gelmişti. Ancak İtalyan ekip, Goal muhabiri Romero Agresti'nin edindiği bilgiye göre geçtiğimiz sezon da Norveçli futbolcuyu kadrosuna katmak istemişti.

7. 75 milyon euro'luk serbest kalma bedeli

Alman basınında yer alan haberlere göre Haaland'ın Dortmund'daki sözleşmesinde 75 milyon euro'luk bir serbest kalma bedeli bulunuyor.

8. Mohamed Salah gibi seviniyor

Liverpool'un Mısırlı yıldızı Mohamed Salah ile özdeşleşen 'yoga' sevinci Haaland tarafından ödünç alınmış durumda. Son olarak Paris Saint-Germain maçında attığı ilk golün ardından bu sevinci gerçekleştirmişti.

9. Cristiano Ronaldo diyeti

Alf-Ing Haaland, Patrice Evra'nın Juventus yıldızının evinde yemek yemekten bahsettiğini duyduktan sonra oğlu Erling'in Cristiano Ronaldo'nun diyetini uygulamaya başladığını söyledi.

Evra, Ronaldo'nun kendisine yalnızca sade bir tavuk, salata ve su ikram ettiğini söylemiş

10. Ibrahimovic'in varisi

Ibrahimovic, Haaland'a kıyasla çok tartışılan bir mizaca sahip olabilir; ancak Norveçli yıldız Ibrahimovic'in büyük bir hayranı olduğunu açıkça dile getirdi: "Güçlü yapısı ve oyun stili ile Ibrahimovic'i çok beğeniyorum. Ayrıca o da İskandinav, birisi onun varisi olmalı!"

Haaland'ın müzik listesine baktığımız zaman tek bir parçanın öne çıktığını görüyoruz: Şampiyonlar Ligi müziği!

Haaland'ın bir maç esnasında "Elhamdülillah" demesi onun Müslüman olduğuna yönelik tartışmalara neden olmuştu. 

Bazıları öyle demediğini farklı bir şeyler söylediğini ileri sürünce Haaland bu kez de Twitter'dan yazılı olarak "Elhamdülillah" mesajı paylaştı.

Ancak bu onun İslam dinine dönüp dönmediğinin tam olarak delili sayılmıyor. 

Çünkü şu ana kadar Müslüman olduğuna yönelik herhangi net bir açıklama veya işaret vermedi.

"Çocukluğumdan beri dinliyorum, benim favori şarkım o."

EN İYİLER LİSTESİNDE

Öte yandan Haaland, UEFA Şampiyonlar Ligi tarihinde 20 gol barajına en az maçta ve en genç yaşta ulaşan oyuncu rekorlarını kırdı.

Geçen sezon tüm kulvarlarda 41 maçta 41 gol atan Haaland, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde ise attığı 10 gol ile gol kralı olmuştu.

Sakatlığı nedeniyle sahalardan uzun süre uzak kalan Norveçli oyuncu, bu sezon tüm kulvarlarda 16 maçta 19 gole imza attı.


 

Yorumlar

oyuncu37bc alah alah salah kalah