Gürkan Hacır kimdir, nerelidir, kaç yaşındadır?

Gazeteci Yazar Gürkan Hacır aslen nerelidir, kaç yaşındadır, asıl mesleği nedir? Son dönemlerde televizyon kanallarında katıldığı programlarda yorumlarıyla ve CHP'ye yakın değerlendirmeleriyle dikkatleri üzerin çeken Hacır ile ilgili detaylı bilgiler:

Google Haberlere Abone ol
Gürkan Hacır kimdir, nerelidir, kaç yaşındadır?

Gazeteci Yazar Gürkan Hacır kimdir, aslen nerelidir, kaç yaşındadır, asıl mesleği nedir? CNN Türk'teki programlara sık sık davet edilerek yorumlarına başvurulan isimler arasında yer alan Gürkan Hacır, yorumları ve değerlendirmeleriyle dikkat çeken isimler arasında yer alıyor. Gürkan Hacır, Gezi Olayları esnasında hayatını kaybeden Ethem Sarısülük ile ilgili belgesel yapmıştı. Gazeteciliğinin yanısıra yaptığı belgeseller ve röportajlarla dikkatleri üzerine çeken Hacır, yorumlarında CHP yanlısı bir çizgi çizmesi dikkat çekiyor. Hükümete karşı en sert muhalefet yapan gazeteciler arasında yer alıyor. Hacır ile Nedim Şener arasında yaşanan tartışmalar yer yer gerilimli anlara neden oluyor. Peki, Gürkan Hacır kimdir? İşte detaylar: 

İşte Gürkan Hacır biyografisi

50 yaşında olan Gürkan Hacır 1970 yılında Ankara'da dünyaya geldi. 

Asıl mesleği gazeteciliktir. 

Gürkan Hacır, gazetecilikte aktif olarak Yeni Harman Dergisi'nde başladı.

Yeni Harman'da Yalçın Küçük ile yaptığı söyleşiler, daha sonra SKYTURK'te Kalemler ve Kılıçlar adlı bir programa dönüştü.

Bir buçuk sezon sonra, programdan kendi isteğiyle ayrıldı ve Şimdiki Zaman adlı programı sunmaya başladı.

Yine SKYTURK'te Öteki Tanık adlı bir televizyon belgeselini hazırlamaktadır.

Gürkan Hacır kimdir?
Gürkan Hacır

Şu anda aktif olarak, Halk TV'de "Şimdiki Zaman" adlı programı yapmaktadır.

Gürkan Hacır, 2007 yılından beri belgesel yapımcılığı ile ilgilenmektedir.

Yine kendisinin kurucusu olduğu Sahici Film, güncel konularda araştırma içerikli yapımlar ile aktif durumdadır.

Çekimleri 2014 yılının sonlarında tamamlanan Haziran Yangını, Taksim Gezi Parkı eylemlerinde yaşanan talihsiz bir olay sonucu hayatını kaybeden Ethem Sarısülük üzerine bir araştırma / belgesel filmidir.

GÜRKAN HACIR'IN KİTAPLARI

Efe Başvekil; Şükrü Saracoğlu'nun Romanı
Refleks; Önce Köşeler Gevşedi
Bizim Hep İnanmamızı İstediler Ma-Amin
Belgeselleri
Haziran Yangını (2014)
Çoban Ateşi (2012)
Kökler (2011)
Poli (2009)
Efe Başvekil (2007)

HALK TV'DE PROGRAM YAPMAYA BAŞLADI

Gürkan Hacır, şimdilerde CHP'nin yayın organı olarak bilinen Halk TV'de yaptığı programlarla gündeme geliyor. Programlarına aldığı konukların yaptığı tartışmalı muhalif açıklamalar sık sık gündeme geliyor. Özellikle de İsmail Saymaz'ı konuk ettiği programlarında hükümete muhalefet ederken kullandıkları ifadeler sık sık medyada tartışılıyor. Gürkan Hacır'ın Halk TV yanı sıra televizyon kanallarında yaptığı yorumlar ve değerlendirmeler de sık sık tepki çekiyor. 

TAKSİM MEYDANI PROGRAMI

Gürkan Hacır Halk TV'de 1 Mayıs itibariyle yeni bir programla seyircinin karşısına çıkmaya başladı. Programın adı ise "Taksim Meydanı" oldu. Cuma akşamları saat 21.00'de ekranlara gelen programa her akşam farklı konuklar alınıyor. Ancak konuklar genel olarak CHP'yi savunan kesimden olması bekleniyor. İlk programda konuk alınan isimler CHP İstanbul Milletvekili İlhan Kesici, Araştırmacı Erol Mütercimler, Prof. Ahmet Saltık ve Gazeteci Barış Yarkadaş olmuştu. 

 

Yorumlar

necati kaşıkcı bende maraşlıyim sayin Mehmet Şahin bey maraşın hangi kasabasında sınız vede hamgi köyündesınız acıkca yazın ben göksunluyum mail adresımıde veriyorun nereleısınbız sayin mehmet şahin nsudb@hotmail lüyfen maraşın neresındesınız siz yazarmısınız bay şahin
Necati Kaşıkcı sayin mehmet şahin maraşın hangi kasabasında vede hangi köyünsesınız lütfen çok merak ediyorum email [email protected] bende maraşliyim gerçekten sizi çok merak ediyorum lüten yazın iyi niyetilisenız