Nedim Şener babası aslen nereli, kimdir, kaç yaşında, babası kim, kimin oğludur?

Nedim Şener, Ergenekon operasyonları sırasında FETÖ mağduru olan bir isimdir. Şu an Hürriyet Gazetesi'nde yazarlık yapan Nedim Şener, Ergenekon soruşturmalarından sonra hem FETÖ'nün hem de CHP cephesinin hedef aldığı isimler arasında yer alan bir kişidir. Peki, Nedim Şener kimdir, nerelidir?

Google Haberlere Abone ol
Nedim Şener babası aslen nereli, kimdir, kaç yaşın

Nedim Şener, Ergenekon operasyonları sırasında FETÖf tarafından mağdur edilen isimlerden biridir. Şu anda Hürriyet gazetesinde köşe yazarlığı yapan Şener, eskiden FETÖ'nün hedef aldığı biri isimken şimdi de CHP'liler tarafından hedef alınıyor. Türkiye'nin Ergenekon operasyonları sırasında FETÖ kumpasıyla gözaltına alınarak tutuklamasıyla hatırladığı Nedim Şener babası aslen nereli, kimdir, kaç yaşında, babası kim, kimin oğludur? İşte Nedim Şener, babası, annesi ve hayatı hakkında merak edilen bilgilerden bazıları:

NEDİM ŞENER BABASI NERELİ, KİMDİR, KAÇ YAŞINDA?

Nedim Şener'in kim olduğu, memleketinin nere olduğu, babası ve özel hayatı merak ediliyor.

İşte Nedim Şener'in kısa biyografisi: 

Nedim Şener kimdir, aslen nerelidir, kaç yaşında, babası kim, kimin oğludur?
Nedim Şener, Ergenekon davalarında FETÖ tarafından mağdur edilen isimlerden biridir.

 

Nedim Şener aslen Bolulu olsa da Almanya'da dünyaya geldi.

1966 Almanya'da doğan Nedim Şener, Gazeteciliğe 1992 yılında Dünya gazetesinde başladı.

1994 yılında çalışmaya başladığı Milliyet gazetesindeki işine Mayıs 2011'de son verildi.

Ocak 2010'dan Mart 2011'e kadar Posta gazetesinde köşe yazarlığı yaptı.

Nedim Şener kimdir, aslen nerelidir, kaç yaşında, babası kim, kimin oğludur?
Nedim Şener cezaevinden çıktığında kızını okula kendi götürmek istemişti.

 

Yolsuzluk, terör finansmanlığı, Susurluk olayı, Hrant Dink suikastı, cemaat ve istihbarat konularında kitapları bulunuyor.

3 Mart 2011'de Oda TV'ye yönelik Ergenekon soruşturması kapsamında gazeteci Ahmet Şık ile birlikte gözaltına alınan Şener, tutuklandıktan sonra Silivri Cezaevi'ne konuldu.

Ergenekon terör örgütüne yardım ettiği gerekçesiyle yedi yıldan 15 yıla kadar hapis istemiyle yargılandı.

Nedim Şener kimdir, aslen nerelidir, kaç yaşında, babası kim, kimin oğludur?
Nedim Şener, annesinin tabutunu taşırken

 

12 Mart 2012'de tahliye edilmişti.

Tahliyesinin ardından yaptığı araştırmaların bedelini ödetmeye çalıştıklarını ifade ederken, “Hrant için adalet için diyerek cezaevine girdim aynı sözler ile çıkıyorum. Hrant Dink için adalet sağlanmadıkça ne özgürlükten ne güvenlikten bahsedebiliriz. Bundan sonra bütün amacımız Hrant Dink’in kanını yerde bırakmamak olacak. İlk haberim Hrantla ilgili olacak. Gerçek hapsedilemez” dedi.

Nedim Şener şimdilerde Hürriyet gazetesinde köşe yazarlığı yapıyor. Yazılarında ve televizyon kanallarındaki yorumlarında hükümete muhalif olarak bilinse de CHP ve yandaşı gazeteciler gibi her şeye muhalefet eden bir anlayışa sahip değil. 

Şener, özellikle FETÖ konusunda hükümete destek verdiğini belirtirken, muhalefet partilerinin ise bu konudaki tavrını sık sık eleştiriyor. Bilindiği gibi Nedim Şener 15 Temmuz darbe girişimi esnasında CNNTürk binasına giren darbeci askerlere karşı direnerek onlarla itiş kakış yaşamıştı.

Nedim Şener kimdir sorusunun cevabını Özetlersek; 

Nedim Şener aslen Bolu Mengenli'dir.

54 yaşındadır.

Asıl mesleği ise gazeteciliktir.

Şu anda Hürriyet Gazetesinde yazarlık, CNN Türk'te ise yorum yapmaktadır.

Nedim Şener kimin oğlu olduğu merakla sorulur. Nedim Şener'in annesi ile babası vefat etti.

Annesinin adını haberlere yansıdığı için biliyoruz. Adı Hüsniye Şener'di. Oğlunu cezaevinde ziyaret ettikten bir süre sonra vefat etti.

Babası ise daha önceki yıllarda hayatını kaybetmiş.

Nedim Şener, annesinin kendisini cezaevinde ziyaret ettiğini köşe yazısında kaleme almış, onun ölümünden Ergenekon kumpasını kuranların sorumlu olduğunu savunmuştu.

Şener o yazısında şöyle demişti:

“Üç yıl önce de babamı kaybettiğimizde kendini iyice yalnız hissetti. Bir de oğlunun "terörist" diye hapse atılması onu iyice yıktı. Cezaevinde her çarşamba gününü bayrama çeviren eşim Vecide ile birkaç sefer Silivri'ye de geldi. Hapiste ilk karşılaşmamız camın arkasından yaptığımız kapalı görüştü. Yüreğinin sıkıntısından ağlıyor, duvarlara tutunarak ayakta duruyordu. Duruşmalarda hayli geniş bir çevre edinmiş. Herkese oğlunun "terörist" olamayacağını anlatıp durmuş.Telefonla sağı solu arayıp bir şeyler yapılmasını istemiş. Dualar etmiş. 12 Mart 2012 günü tahliye haberini televizyondan duyduğunda kriz ve kısmi felç geçirmiş. Ölümden en ciddi dönüşü o an yaşamış.

Ardından Almanya'ya döndü. Oradaki doktorlar "Senin bu raporlarla şu anda yaşamıyor olman lazım, nasıl buraya kadar gelmeyi başardınız?" diye sormuşlar. Kalp pili ile yaşatmaya çalıştılar. Ama ana yüreği işte buraya kadar dayandı. (…) (01.08.2012/Posta)


 

Yorumlar

Hüseyin ORHAN Nedim Şener ve Mehmet metiner yüzünden cnn ni dinlemez olduk acıyorum bunlara
Serdar tayın Acemi birliginde takim komutanimdi aslen kars ardahanlidir sallamayin