Güney İspanya'nın gitar ve şarkı eşliğinde yapılan geleneksel dansı hangisidir?

Hadi ipucu sorusu "Güney İspanya'nın gitar ve şarkı eşliğinde yapılan geleneksel dansı hangisidir?" şeklinde soruldu. Peki, sözü edilen Güney İspanya dansı nedir?

Google Haberlere Abone ol
Güney İspanya'nın geleneksel dansı hangisidir?

Hadi ipucu sorusu belli oldu. 4 Nisan 2020 Cumartesi akşamının eğlenceli yarışmasında ipucu olarak verilen soru, "Güney İspanya'nın gitar ve şarkı eşliğinde yapılan geleneksel dansı hangisidir?" oldu.

Peki, Hadi ipucu 4 Nisan 2020 Cumartesi sorusunun cevabı nedir?

Hadi ipucu sorusunun cevabı tabii ki de Flamenko dansı olacak. 

FLAMENKO NEDİR?

Flamenko, akademik olmayan Avrupa müzik formlarından biri, Endülüs Halk Müziği ve bu müzik eşliğinde yapılan dansın adıdır.

Basit bir folk türü olmanın ötesinde kompleks ve yoğun kültürel geleneğe sahiptir. İspanya'ya özgü olduğu bilinmesine rağmen, aslında Endülüs bölgesinin kültürüdür. Kökenleri hakkında birçok soru işareti bulunur ancak genel olarak bölgedeki Latince konuşan asimile olmuş yerli İberik halklar, Berberi-Arap Müslümanlar, İspanya Yahudileri ve Çingeneler tarafından beraberce ortaya çıkarılan bir tür olarak kabul edilmiştir.

Flamenkoda öncelikli ve vazgeçilmez olan şarkıcıdır. Flamenko şarkıcısı, en azından "cante"nin birkaç tarzında uzman olmalı ve ilgili olduğu tarzın ise birçok ritmini, geleneksel ezgilerini ve çeşitli şiirlerini bilmek durumundadır. Klasik geleneklerde iyi vokal tekniği olarak bilinen, kendine özgü, ayırdedilebilen bir sese sahip olmalıdır.

İnsanların evlerine kapandığı bu günlerde yapılabilecek eğlenceli işlerden birisi de online bilgi yarışmalarına dahil olmaktır.

Bu yarışmalardan birisi de Hadi Online Bilgi Yarışmasıdır.

Cep telefonu üzerinden rahatlıkla katılım sağlanarak oynanabilen oyunu her gün binlerce insan oynuyor.

Oyunda bütün soruları bilenler, toplan kazananların oranına göre değişmekle birlikte, çeşitli miktarlarda ödüller kazanıyor.

Kazanılan ödüller daha sonra belirlenen hesaplara yatıyor.

FLAMENKO DANSINDAN KESİTLER

 

 

Yorumlar