Whatsapp grubuna üye olan yöneticiler yandı

Whatsapp gruplarına üye olan kamuda amir konumundaki kişileri çok yakından ilgilendiren bir mahkeme kararı çıktı. Buna göre, amir konumunda bulunan devlet memurları, bütün memurların bulunmadığı, sadece bir kısım memurun olduğu gruplara üye olamazlar.

Google Haberlere Abone ol
Whatsapp grubuna üye olan yöneticiler yandı

Kamu kurumlarında amir pozisyonunda bulunan kişilerin Whatsapp gruplarına üye olmalarıyla ilgili ilginç bir mahkeme kararı çıktı. Buna göre bundan sonra Whatsapp gruplarına üye olacak amirler, emrindeki bütün memurlar o grupta yoksa oradan ayrılmak ya da o grubu lağvetmek zorunda. Aksi durumda yönetici yaptırımla karşı karşıya kalabiliri. Hürriyet'in haberine göre, Sakarya’nın Arifiye İlçesinde Milli Eğitim Müdürü olarak görev yapan Nuri Tellioğlu (47),  25 kadar eğitimcinin üye olduğu “Arifiye Yeniden Diriliş” adlı WhatsApp  grubuna dahil oldu. Tellioğlu’nun, kapalı gruptaki bazı paylaşımları sosyal medyaya düştü. Tellioğlu müfettiş raporu ile görevden alındı; başka bir ilçeye sınıf öğretmeni olarak atandı. Tellioğlu, görevden alınma kararına karşı dava açtı.

Dosyaya bakan Sakarya İdare Mahkemesi, alınan kararın hukuka uygun olduğuna hükmetti. İdare Mahkemesinin bu kararını, İstanbul Bölge İdare Mahkemesi de onadı. Tellioğlu’nun avukatı onama kararına ilişkin “Bu onama kararı ile, amir konumunda olan tüm kamu görevlileri, kurdukları WhatsApp gruplarına tüm personeli dahil etmemeleri durumunda, idari yönde yaptırıma maruz kalabilir” değerlendirmesinde bulundu.

Arifiye İlçesinde görev yapan eğitimcilerden 25’i “Arifiye Yeniden Diriliş” isimli bir WhatsApp grubuna dahil oldu.  Gruba ilçede bulunan bazı okulların müdür, müdür yardımcıları ve bazı öğretmenler üye oldu. Gruba dahil edilen isimlerden biri de İlçe Milli Eğitim Müdürü Nuri Tellioğlu oldu. Belli sayıda kişinin üye olduğuMüdüre WhatsApp grubu yasak grupta sık paylaşım yapan isimlerden biri de İlçe Milli Eğitim Müdürü Tellioğlu’ydu. Yapılan kimi paylaşımlar ilçedeki bazı kamu görevlilerinin aleyhineydi. Grupta, dönemin Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş aleyhine de paylaşımların olduğu öne sürüldü. Durum 2016 yılı sonunda ortaya çıktı. Grupta yapılan bazı paylaşımlar sosyal medyaya düştü; yerel medyada haberlere konu oldu. 

Sakarya Valiliği, Tellioğlu ile ilgili soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında Milli Eğitim Bakanlığı 2 müfettiş görevlendirdi. Müfettişlerin hazırladığı ön raporda, Tellioğlu’nun görevden alınmasının uygun olacağı kaydedildi. 25 yıllık eğitimci Tellioğlu’nun ataması Geyve İlçesinde sınıf öğretmeni olarak yapıldı. 

Mahkeme, tarafların savunma ve delilleri yanı sıra, müfettişlerin hazırladığı rapora dayalı olarak kararını verdi. Kararda, Tellioğlu için verilen kararın hukuka ve mevzuata uygun olduğu kaydedildi. Kararda, Tellioğlu’nun amir konumunda olduğu, ilçedeki diğer tüm öğretmen ve müdürlere  eşit ilişki kurması gerektiği kaydedildi. Kararda, Tellioğlu’nun, Devlet Memurları Kanunu’na aykırı hareket ettiği savunularak, kurulan WhatsApp grubunu lağvemesi gerektiği kaydedildi. 

Yorumlar