Tosuncuk'un lüks yatı 1 milyon 300 bin liraya satıldı

Binlerce kişiyi dolandırarak kayıplara karışan Çiftlik Bank kurucusu Mehmet Aydın'ın el konulan Silam isimli yatı açık artırma yöntemiyle 243 bin dolara satıldı.

Google Haberlere Abone ol
Tosuncuk'un lüks yatı 1 milyon 300 bin liraya satıldı

Çiftlik Bank kurucusu Mehmet Aydın'ın dolandırdığı vatandaşların paralarıyla keyif sürdüğü lüks yat satıldı.

Türkiye'den kaçtıktan sonra Uruguay'a yerleşe Aydın, burada bir yat satın almış ve yatta keyif sürmüştü. Uruguay Ulusal Uyuşturucu Kurulu (JND) Mehmet Aydın'ın lüks yatına el koymuştu.

Ulusal Uyuşturucu Kurulu'nun (JND) El Konulmuş Varlıkları Fonu, Mehmet Aydın'ın el konulan lüks yatını açık arttırma yöntemiyle sattı. Asıl adı Don Carlos olan Silam isimli süper lüks yat Uruguay'ın Punta del Este kentindeki bir müzayedede satıldı. Yatın 243 bin dolara satıldığı belirtildi.

800 BİN DOLARA ALMIŞ

Türkiye'de Çiftlik Bank adı altında binlerce kişiyi dolandıran Mehmet Aydın, daha sonra topladığı paralarla yurt dışına kaçmıştı. Uzun süre nerede olduğu araştırılan Aydın, Güney Amerika ülkesi Uruguay'dan çıkmıştı.

Aydın, burada aldığı Ferrari ile gezerken görüntülenmişti. Aydın aynı zamanda süper lüks yat sınıfında olan Don Carlos isimli yatı 800 bin dolar karşılığında satın alarak adını da Silam olarak değiştirmişti.

Jakuziden mutfağa, yemek salonundan 13 kişinin kalabileceği lüks kamaralara kadar pek çok alanı olan lüks yat Uruguay Ulusal Uyuşturucu Kurulu'nun (JND) El Konulmuş Varlıkları Fonu, tarafından el konularak satıldı.

FERRARİ'Sİ DE SATILDI

Konuyla ilgili açıklama yapan Uruguay Müzayedeciler Birliği Başkanı Mario Molina, Ulusal Uyuşturucu Kurulu'nun (JND) El Konulmuş Varlıkları Fonu tarafından Mehmet Aydın'ın el konulan mallarının satıldığı ikinci müzayede olduğunu söyledi. Molina daha önce yapılan müzayedede ise Aydın'a ait Ferrari marka aracın satıldığını söyledi. Malvin Norte'de ele geçirilen Aydın'a ait malların satıldığını kaydeden Molina, Mehmet Aydın'ın hala kaçak olduğunu söyledi.

Yorumlar