Stoltenberg: YPG sorununun çözüleceğine söz veremem

NATO'ye üye ülke liderler zirve için bugün İngiltere'nin başkenti Londra'ya gitti. Pek çok konunun tartışılacağı liderler zirvesinin ana gündem maddelerinden biri de ittifakın Polonya ve Baltık ülkelerine yönelik koruma önlemleri olacak.

Google Haberlere Abone ol
Stoltenberg: YPG sorununun çözüleceğine söz veremem

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, İngiltere'nin başkenti Londra'daki NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi kapsamında Türkiye ile NATO'ya üye diğer ülkelerin terör örgütü YPG konusundaki anlaşmazlığıyla ilgili açıklama yaptı.

Stoltenberg, Türkiye ile ABD ve diğer üye ülkeler yaşanan çatlağın Londra Zirvesi'nin sonunda çözüleceği sözü veremeyeceğini söyledi.

ABD Başkanı Donald Trump ile Londra'da NATO Devlet ve Hükumet Başkanları Zirvesi kapsamında bir araya gelen NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

"GARANTİ VEREMEM"

Türkiye'nin terör örgütü YPG'nin NATO tarafından tanınması için verdiği önergelerin ABD tarafından onanmamasının ardından Türkiye'de NATO'nun Polonya ve Baltık ülkelerine yönelik koruma önlemleri almasını bloke etmişti. Konuyla ilgili konuşan Stoltenberg, "Türkiye ve NATO arasındaki sorunun Londra Zirvesi'nin sonunda çözüleceğinin garantisini veremem" ifadelerini kullandı.

"BİLİNEN BİR ŞEY"

Açıklamasında, Türkiye'nin YPG'nin terör örgütü olarak kabul edilmesi isteğine de değinen Stoltenberg, "YPG'nin nasıl tanımlanacağı konusunda sorun yaşandığı bilinen bir şey" şeklinde konuştu.

Yorumlar