Saadet Partisi: İsrail ile ilişkiler derhal kesilmeli

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, hükümete de "İsrail ile her türlü ilişkiyi derhal kesin" çağrısı yaptı.

Google Haberlere Abone ol
Saadet Partisi: İsrail ile ilişkiler derhal kesilmeli

Pazar günü saat 13.00'te Yenikapı Meydanı'nda Kudüs mitingi yapacaklarını açıklayıp herkesi ses vermeye çağıran Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, hükümete de "İsrail ile her türlü ilişkiyi derhal kesin" çağrısı yaptı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD aşkanı Trump Kudüs kararını resmen açıklamadan hemen önce "Karar çıkarsa bu iş İsrail ile tüm diplomatik ilişkilerin kesilmesine kadar gider" uyarısı yapmıştı. Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, "Hükümetin İsrail'le olan siyasi, ticari, sosyal ve varsa askeri münasebetleri süratle kesilmelidir" çağrısı yaptı.

Saadet Lideri Karamollaoğlu, ABD'nin Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanımasını protesto amacıyla pazar günü İstanbul Yenikapı'da büyük bir miting düzenleyeceklerini bildirdi.

Bu kararın vahim sonuçlar doğurabilecek bir karar olduğuna dikkati çeken Karamollaoğlu, "Bu karar, yangına benzin dökmek gibi bir netice doğurabilir. Kararı telin için pazar günü Yenikapı'da buluşacağız, bütün vatandaşlarımızı, kardeşlerimizi saat 13.00'te Yenikapı'ya davet ediyoruz." dedi.
Karamollaoğlu, mitingin davetini tüm ülkeye yaptıklarını ve kesinlikle bir Saadet Partisi mitingi olmadığına değinerek, buradan çıkacak gür bir sesin hem İsrail'e hem de ABD'ye bir nota vazifesi göreceğini vurguladı.

Trump'un iç politikada sıkıştığı için bu adımı attığını aktaran Karamollaoğlu, "Bu adım, hangi gerekçeyle atılmış olursa olsun İslam ülkelerinin çok daha ciddi tavırlar sergilemeye ihtiyacı var." ifadesini kullandı.
Temel Karamollaoğlu, konuyla ilgili hükümetten de ciddi adımlar beklediklerini belirterek, şunları kaydetti:

"Şu anda İslam dünyasının bir numaralı meselesi ABD'nin attığı bu adım olmalıdır. İslam İşbirliği Teşkilatı'nın toplantıya davet edilmesi, çok önemli bir adım, ancak buradan çıkacak ses, Türkiye'nin tavrına bağlıdır. Kesinlikle cılız olmamalı, yaptırım içermeli. Hükümetin İsrail'le olan siyasi, ticari, sosyal ve varsa askeri münasebetleri süratle kesilmelidir. İsrail, laftan anlamaz, sadece yaptırımdan, güçten anlar. İslam ülkeleri bir araya gelmeli, dik durmalı."

Yorumlar