Mandıra Filozofu kim öldü mü Müfit Can Saçıntı yaşıyor mu?

Mandıra Filozofu kim öldü mü Müfit Can Saçıntı yaşıyor mu? Mandıra Filozofu kimdir veya namı diğer Müfit Can Saçıntı aslen nerelidir, kaç yaşındadır, sinema kariyeri ne zaman başladı. İşte Müfit Can Saçıntı ile ilgili merak edilen konular...

Google Haberlere Abone ol
Mandıra Filozofu kim öldü mü Müfit Can Saçıntı?

Mandıra Filozofu kim öldü mü Müfit Can Saçıntı yaşıyor mu? Mandıra Filozofu kim oynuyor, nerelidir kaç yaşında, aynı isimli filmiyle gönüllere taht kuran sinema sanatçısı Müfit Can Saçıntı kimdir, aslen nerelidir, kaç yaşındadır, sinema kariyeri ne zaman başladı. İşte Mandıra Filozofu başrol oyuncusu Müfit Can Saçıntı ile ilgili merak edilen konular:

İşte Müfit Can Saçıntı'nın biyografisi:

Müfit Can Saçıntı aslen nerelidir, kimdir, kaç yaşındadır?
Mandıra Filozofu kim oynuyor, Müfit Can Saçıntı kimdir?

 

Müfit Can Saçıntı, 5 Mart 1968 tarihinde Çorum, Sungurlu'da doğdu.

Babasının astsubay olması ve tayinleri dolayısı ile ilkokulu 7 ayrı okulda, Ortaokulu Doğubeyazıt'ta, liseyi İstanbul Kartal'da bitirdi.

İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesinin Basın Yayın Yüksek okulunu son sınıfta TRT'te çalışmaya başlayınca okulu terketti.

Müfit Can Saçıntı aslen nerelidir, kimdir, kaç yaşındadır?
Mandıra Filozofu kim oynuyor, Müfit Can Saçıntı kimdir?

 

Daha okurken, "Yarın", "Genç İnsan", "Otomobil", "Boom Müzik" gibi dergilerde çalıştı. İstanbul Kartal'da eski bir kayıkhaneden Kartal Sanat İşliği Tiyatrosu'na çevryatro yaptı. İlk oyunları "Gadot geldi" olmuştu.

Senaristliğe 1990 yılında Levent Kırca'nın yanında başladı. On sene Levent Kırca'nınOlacak O kadar skeçlerinde yazar kadrosunda yer aldı.

1993 yılında Atv'nin kuruluşunda development bölümünde çalıştı.

Onat Kutlar'ın isteği üzerine "Geldiler" isimli tv-gerilim senaryosu yazdı.

Televizyonlarda önce 1996 yılında Kanal 6'da sonra 2002 yılında Kanaltürk'te "Aranan Adam" adında bir gırgır programı yaptı.

Sinema ve dizi senaryolarının dışında, zihni sinir projeleri, şakamera, şakkadanak gibi yapımlarda metin yazarlığı ve yönetmenlik yaptı.

Senaryosuna imza attığı tv yapımlarından bazıları: olacak o kadar, şakamera, yakaladık şakaladık, geldiler, Walt Disney club, zihni sinir proceleri, biz boşanıyoruz, şöhretler kebapçısı, aranan adam.

Müfit Can Saçıntı, Çiğdem hanım ile evlidir. Duru (d.2002) adında bir kızı vardır.

Özetlersek; 

Müfit Can Saçıntı aslen Çorumludur.

51 yaşındadır. 

Basın dünyasına TRT'de adım attı.

Müfit Can Saçıntı yaşıyor, Allah hayırlı uzun ömür nasip etsin.


 

Yorumlar